avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta pentru medicul de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta pentru medicul de familie

buna dimineata. in cazul in care am un salariat in somaj tehnic cf oug 28/2009, pe adeverinta eliberata pentru medicul de familie se trece acest lucru? dar daca ar fi in concediu fara salariu i se mai elibereaza adeverinta?
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 09:25, 29 Iulie 2009
1.In conformitate cu OUG nr. 28 / 2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului ( somaj tehnic ), dar nu mai mult de 3 luni, angajatorul si salariatii sunt scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate atat de angajatori cat si de salariatii care beneficiaza de indemnizatia de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, fara a fi afectata calitatea de asigurat a acestora. Deci puteti sa treceti, informativ.
2.Prin adeverinta respectiva se certifica existenta unui contract individual de munca si plata contributiei CASS, la zi. Daca acest concediu fara salariu se intinde pe mai multe luni nu puteti adeveri plata CASS .
multumesc. dar scriu in adeverinta ca salariatul si firma sunt scutite de plata contributiilor la sanatate? sau las formatul standard de adeverinta?
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
Vioreld, utilizator
Completati adeverinta asa cum este ea data prin Ordinul 903/2007, fara adaugiri. Cei de la CASS stiu cum e cu oug 28/2009 si vad situatia in declaratiile lunare ale angajatorului.

S.C. ____________________________________ SRL
Adresa ______________________________________ Nr.______/____________
RC: J29/________________ CUI:________________
Tel/Fax: ___________________

ADEVERINTA
(conf. Ordinului CNAS nr. 903/2007)

Prin prezenta se certifica faptul ca dl/dna _________________________________________,
CNP ________________________ act de identitate ____ seria ____ nr._________________, eliberat de _______________________ la data de ______________, cu domiciliul in ___________________, str. _______________________ nr. ____ bl. ___sc. ___ ap.____, jud. ______________, are calitatea de salariat si i s-a retinut si virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoana mai sus mentionata figureaza in evidentele noastre cu urmatorii coasigurati (sot/sotie, parinti, aflati in intretinere) :
1. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
2. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
3. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
Prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii.
Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declaram ca datele din adeverinta sunt corecte si complete.

ADMINISTRATOR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta salariu gravida pentru analize ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna seara. Apelez la cei care ma pot ghida, ce act normativ sa caut, in conditiile in care, gravida fiid, am nevoie de la serviciu de o adeverinta de salariat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta speciala pentru gravide ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna seara. Sunt salariata gravida si trebuie sa fac niste analize la Clinica de boli infectioase din Cluj. Mi s-a spus de acolo ca le pot face gratuit, daca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de salariu pentru medicul de famile Crina Diana F Crina Diana F Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti sau sa-mi aratati care este ultimul model de Adevarinta de salariu pentru medicul de familie ( am inteles ca e vorba de o ... (vezi toată discuția)