avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate anula un PV in care (cred) ca s-a gresit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate anula un PV in care (cred) ca s-a gresit incadrarea ??

Buna ziua,

Zilele acestea mi-a fost retinut permisul de conducere pentru 30 de zile. Motivul prezentat si descris in PV de catre agentul constatator este ca am trecut pe rosu, lucru negat de mine si in rubrica cu mentiuni.
In fine, problema/intrebarea pe care o am eu este incadrarea faptei : Art. 52 al 1 din OUG 195/2002R sanctionata de Art.100/3/d si Art.111/1/c din OUG195/2002R.
La art.52(1) din OUG 195/2002R am gasit : " Este interzisa desfasurarea de concursuri, antrenamente ori intreceri cu vehicule sau cu animale pe drumurile publice, cu exceptia celor autorizate de administratorul drumului respectiv si avizate de politia rutiera."
In schimb am gasit acest Art.52(1) dar in HG 1391/2006 unde scrie : "Semnalul de culoare roşie interzice trecerea." dar la Art. 100/3/d - exista doar "Art.100-Art. 100. – Vehiculele trebuie conduse numai pe drumurile, părţile carosabile, benzile sau
pistele stabilite pentru categoria din care fac parte. În cazul în care pe drumurile publice nu
sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru mopede, biciclete şi celelalte vehicule fără
23
motor, acestea pot fi conduse şi pe acostament în sensul de mers, dacă circulaţia se poate
face fără pericol." si la Art.111/1/c - exista doar Art. 111. –" Se interzice circulaţia participanţilor la trafic pe sectoarele de drum public la
începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul." .
Acest PV poate fi declarat nul in cazul contestarii ??
Tin sa precizez ca fapta pentru care s-a intocmit acest PV nu a existat. Imi mentin parerea personala ca mi-a fost retinut permisul pentru a indeplini norma cuiva-repet ca este parerea mea.
Intentia de a contesta acest PV o aveam si inainte de a observa aceasta neconcordanta si doresc sa imi recuperez permisul.
Va rog sa imi spuneti parerea voastra sau ce ma sfatuiti sa fac. Poate din nefericire a-ti fost in aceeasi situatie.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:50, 8 Ianuarie 2016
Buna seara,
va sfatuiesc sa va adresati instantei cu plangere impotriva P.V. Ar fi bine sa consultati un avocat inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mersul cu bicicleta Adina Estera Adina Estera Pentru a merge cu bicicleta , un copil de 14 ani are nevoie de insotitor ? (vezi toată discuția)
Trecere pe culoarea rosie cu art 52? Tonyde Tonyde Buna ziua! In PV politistul a consemnat la rubrica \"Articol prevedere\" - 52/1 oug 195/2002 \"Articol sanctionare\" - 100/3/d Din ce vad Reguli pentru ... (vezi toată discuția)
Pista de biciclete bucuresti, valabila sau nu? Ilies08 Ilies08 Buna ziua! Am fost oprit de un politist de la brigada rutiera in timp ce circulam cu bicicleta pe bulevardul Iuliu Maniu din Bucuresti si am primit un ... (vezi toată discuția)