avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Gestiune ambalaje reutilizabile
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Gestiune ambalaje reutilizabile

Buna ziua !
Legat de gestiune ambalajelor am urmatoarea intrebare:
1. in cazul unei firme care importa ,materie prima transportata in ambalaje reutilizabile (cutii plastic) care sunt in proprietatea furnizorului si se reintorc la acesta cu materie finita, aceste ambalaje se raporteaza? si daca da cum ma scad cu ele intrucat sunt exportate cu materia finita?
Cel mai recent răspuns: Waste Management and Services , Consultant protectia mediului 21:46, 8 Februarie 2016
1. Pentru fondul de mediu se raporteaza doar ambalajele care devin deseuri pe teritoriul Romaniei. In cazul dvs. daca ele parasesc teritoriul national nu trebuie sa le declarati. Insa trebuie sa demonstrati acest lucru cu o serie de documente.
2. In cazul ambalajelor reutilizabile este definita o procedura de inregistrari astfel incat ele sa se declare doar la prima punere pe piata. Daca se indeplineste aceasta procedura ele se declara doar o singura data. (cum dvs. va incadrati la punctul 1. ce am scris la punctul 2. e doar informativ)
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare si anume:
Ce prepsupune art (6) din Legea 249/2015 privind gestinea ambalajelor:
Circulaţia ambalajelor reutilizabile, paleţi, navete şi ambalaje primare reutilizabile între operatorii economici se face cu respectarea prevederilor Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
Adica ambalajele se inregistreaza in contabilitate in contul de ambalaje iar mişcarile acestora se regasesc in inregistrari contabile.
Buna ziua !
Ambalajele achizitionate de o societate producatoare de produse ambalate (ex prod de panificatie) si care sunt utilizate doar la transportul marfii de catre producator de la producator la terti si apoi se reintorc la producator (acesta fiind proprietarul lor) se considera puse pe piata si intra in raportarea catre AFM?
Sau raportarea se face doar in dec pt ambalajele deteriorate , care au devenit deseuri si au fost inlocuite cu unele noi?
Obligatia de a declara o au doar cei care pun pe piata ambalaje, in cazul prezentat producatorul. Clientii acestuia nu au nicio obligatie. Producatorul are obligatia de a declara aceste ambalaje cand le pune pe piata pentru prima data, apoi prin evidente contabile trebuie sa faca dovada ca aceste ambalaje raman in proprietatea lui si le reutilizeaza.

Alte discuții în legătură

Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)
Apm afm - deseuri rezultate din ambalarea materiilor prime GmLed GmLed Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea problema analizand legea 249 / 2015 si oug 196 / 2005 Reprezint o fabrica (SRL) producatoare de becuri pe tehnologie ... (vezi toată discuția)