avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deces cadru ANP
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deces cadru ANP

Buna seara! Vreau sa va solicit cu o problema legata de faptul ca tatal meu, fiind cadru activ in ANP, a decedat in anul 2015, avand o vechime de aproximativ 25 de ani. Decesul acestuia a survenit in timpul sau liber. De ce drepturi salariale as putea sa beneficiez,ca si fiu in urma decesului acestuia si cui ar trebui sa ma adresez ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 9 Ianuarie 2016
Puteti beneficia de ajutorul de deces, acordat in baza legii, dar se de ajutorul de inmormantare acordat in baza prevederilor interne ale angajatorului.

Legea nr.293/2004
art.43
...
(2) La decesul unui funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, unitatea din care făcea parte acordă soţului/soţiei sau, după caz, copiilor acestuia/acesteia ori, în lipsa acestora, părinţilor şi moştenitorilor legali ori persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces un ajutor suplimentar de deces egal cu de două ori salariul de bază brut avut la data decesului.
....

Multumesc frumos pentru raspuns ! As mai avea o singura intrebare ... in Legea-Cadru Nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice,in art 24,cu trimitere la art 20 din aceeasi lege ,se specifica faptul ca as fi indreptatit la 15 salarii de baza. As putea beneficia de acest drept ? Multumesc !
Cred ca veti putea beneficia de acel ajutor mentionat in Legea 284/2010.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)
Ajutor social in caz de deces pavellevap pavellevap Va rog sa mi spuneti daca: 1. In anul 2012 se plateste ajutorul social in caz de deces prevazut de art. 24 al Legii nr. 284/2010 si cel prevazut de ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces danaro danaro Buna ziua, mama mea, pensionara, a decedat. Ca si pensionara are dreptul la un ajutor de deces, dar eu, ca si fiica a ei, salariata fiind, pot beneficia si eu? (vezi toată discuția)