avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de rezident
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de rezident

Ma numesc Lelia si sunt cetatean roman si sotul meu este cetatean tunisian Suntem casatoriti de patru luni insa casatoria a fost facuta in Tunisia nefiind legalizata si in Romania. sotul meu va putea veni cu mine in Romania sau va trebui sa-i fac eu invitatie?..Cum se obtine acesta cartea de rezidenta,dupa cat timp si pe ce perioada va fi valabila?..Noi vrem sa plecam inGermania si nu stim cat timp trebuie sa stam in Romania pt ca el sa fie legal cu actele sau pana are cartea de rezidenta.Pe baza acelei carti de rezidenta,va putea calatori liber in spatiul Schengen?Sincer,nu stiu ce trebuie sa facem.Cu cat caut mai mult pe internet,cu atat devin mai confuza.Daca nu va suparati,ma poate ajuta si pe mine cineva.
Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:14, 9 Ianuarie 2016
Nu e nevoie de invitatie.
Trebuie sa transcrieti certificatul tunisian la Starea civila de la locul dvs. de domiciliu.

Pentru transcrierea certificatului aveti informatii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Dupa ce obtineti certificatul romanesc, ii trimiteti o copie si va depune cerere de viza de lunga sedere pentru reintregirea familiei la Ambasada Romaniei din Tunisia:
[ link extern ]

Membrii de familie ai cetateanului roman vor depune urmatoarele documente pentru obtinerea vizei:
a. certificatul de casatorieeliberat de autoritatile romane sau transcris in conditiile legii, ori, dupa caz, dovada existentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener;
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.


Cand ajunge in tara reveniti pentru detalii.
Trebuie sa ceara permis de sedere iar dupa ce il va obtine puteti pleca impreuna in UE.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2016
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean tunisian nicole4370 nicole4370 as vrea sa stiu ce acte ii trebuiesc atat lui ca tunisian cat si mie ca romanca, avand in considerare ca va avea loc casatoria in Romania. in cat timp poate ... (vezi toată discuția)