avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rascumpare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rascumpare actiuni

Am depus o cerere de rascumparare actiuni la o societate SA,iar in raspunsul primit, este
“Consiliul de Administratie va analiza perioada in care se pot rascumpara actiunile la pretul de X lei/act conform pretului stabilit de evaluatorul independent.Aceasta perioadsa va fi de max un an. AGEA din 2.12.2015 a stabilit ca plata rascumpararilor actiunilor se va face intr-un termen de 5 ani in functie de cerererile depuse si disponibilitatile financiare ale societatii, dar pentru dvs. termenul de rascumparare nu va dura mai mult de 1 an. “
Intrebarea mea este: Daca dupa un an de zile nu-mi rascumpara actiunile, pot actiona in instanta acest raspuns ?? , sau ce variante am, ca societata sa-mi rascumpere actiunile ??

Alte discuții în legătură

Rascumparare actiuni grim grim O S.A. a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu ... (vezi toată discuția)
Efectele insolventa asupra actionarilor. sch sch O societate tranzactionabila pe Rasdaq se afla in procedura de reorganizare judiciara. Tranzactionarea a fost suspendata. Planului de reorganizare urmareste ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni irina s irina s Fiind actionar minoritar la o societate comerciala pe actiuni, am cerut societatii rascumpararea actiunilor mele. Pina in prezent nu am primit banii pentru ... (vezi toată discuția)