avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rascumparare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rascumparare actiuni

O S.A. a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu sunt de acord cu divizarea au cerut societatii rascumpararea actiunilor .
S-a publicat divizarea in MO. Au trecut 7 luni , si desi am intrebat in scris care este situatie platii contravalorii rascumpararii actiunilor noastre , nu am primit nici un raspuns .
Una dintre cele 2 societati nou create face AGA si distribuie dividende si face marire de capital social .
Noi, actionarii minoritari care am cerut rascumpararea actiunilor din vechea societate, si nu am primit nici un raspuns , mai suntem actionarii noilor societati noi create ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:29, 18 Iunie 2009
Termenul in care vor fi rascumparate actiunile va fi stabilit de AGA...sunt obligati sa va dea un raspuns ...nu mai sunteti actionari la societatile nou create.
Nu numai sunteti. Vedeti in acest dispozitiile legii nr.31/1990, privind societatile comerciale.
Situatia dumneavoastra este destul de delicata, va rog sa fiti mai explicit.
1) -Cine a rascumparat actiunile?
2) - Aveti cunostinta de proiectul de divizare, ce scrie in el?
Ca sa va linistesc va spun ca ve-ti recupera bani, dar in cazul de fata numai in urma unui proces.
Societatea A a facut divizarea inegala in 2 noi societati B si C, in care mi s-au oferit mai multe actiuni la soc. B si nici o actiune la soc. C . Eu ca actionar minoritar nu am fost de acord cu divizarea , si am cerut in scris societatii A sa rascumpere actiunile pe care le detin.
Nu am primit nici un raspuns, iar divizarea s-a facut . Acum mi se spune ca am actiuni la noua societate B.
Eu nu doresc actiuni la soc. B , ci sa primesc contravaloarea actiunilor detinute la soc. A la pretul din data cererii mele de rascumparare .
Dupa cum v-am spus nu este chiar asa de simplu si nu poate fi explicat in cateva cuvinte. Dumneavoastra trebuia sa faceti opozitie la proiectul de divizare, care a fost publicat in M.O. in termen de 30 de zile, acum nu aveti decat calea instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Rascumparare actiuni grim grim O SA a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Diviziune societate irina s irina s Am citit un articol pe pagina dumneavoastra referitor la Dreptul de retragere dintr-o societate. Ma aflu in situatia prezentata acolo si as dori o ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni grim grim Suntem cativa actionari minoritari la o SA. Actionarul majoritar are 89%. Minoritarii nu sunt de acord cu deciziile luate de majoritar in AGA . Daca vrem sa ... (vezi toată discuția)