avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rascumparare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rascumparare actiuni

O S.A. a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu sunt de acord cu divizarea au cerut societatii rascumpararea actiunilor .
S-a publicat divizarea in MO. Au trecut 7 luni , si desi am intrebat in scris care este situatie platii contravalorii rascumpararii actiunilor noastre , nu am primit nici un raspuns .
Una dintre cele 2 societati nou create face AGA si distribuie dividende si face marire de capital social .
Noi, actionarii minoritari care am cerut rascumpararea actiunilor din vechea societate, si nu am primit nici un raspuns , mai suntem actionarii noilor societati noi create ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:29, 18 Iunie 2009
in calitate de actionari, aveti posibilitatea sa verificati actele depuse la ORC. Daca ati cerut in scris asteptati sa-l primiti in timpul legal dupa care ii actionati in contencios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rascumparare actiuni grim grim O SA a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Diviziune societate irina s irina s Am citit un articol pe pagina dumneavoastra referitor la Dreptul de retragere dintr-o societate. Ma aflu in situatia prezentata acolo si as dori o ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni grim grim Suntem cativa actionari minoritari la o SA. Actionarul majoritar are 89%. Minoritarii nu sunt de acord cu deciziile luate de majoritar in AGA . Daca vrem sa ... (vezi toată discuția)