avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CM pe perioada de cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CM pe perioada de cercetare disciplinara

Buna Ziua,

Care este perioada de cercetare disciplinara in cazul suspendarii contractului de munca cf art 52 alin 1, lit 1 din legea nr 53/2003 Codul Muncii ? Pana acum s-au trimis 3 decizii in decurs de 2 luni de zile, iar angajatorul nu a luat nici o decizie.
Va rog sa-mi spuneti daca in aceasta perioada pot semna un alt contract de munca sau daca ma pot angaja in alta parte. Care este modalitatea legala de a inchide acest conflict de munca ( eu ca si angajat ) ?

Multumesc si astept un raspuns cat mai relevant.
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 13:16, 23 Ianuarie 2016
1. Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

2. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

In speta, daca aveti c.i.m. suspendat la un angajator , va puteti angaja in alta parte.
Multumesc pentru raspuns. Dar in cazul in care nu gasesc un alt job, cu ce traiesc in cele 6 luni de zile, cat am contractual suspendat, iar ei ma cerceteaza pentru ceva ce nu s-a intamplat.....

Care este modalitatea legala prin care pot face angajatorul sa I-a o decizie?

Mi se pare penibil sa nu pot avea venit timp de pana la 6 luni, cat ma cerceteaza disciplinar...

Astept in continuare raspunsuri abilitate.....

Nu prea aveti vreo modalitate de actiune ... nici instanta de judecata nu cred ca-l va obliga pe angajator sa dispuna incetarea suspendarii.

Cercetarea disciplinara a avut loc?
Cercetarea disciplinara a avut loc si este a treia oara cand prelungeste termenul de suspendare a CM. M-am prezentat la fiecare termen, iar la ultima data, au fost de accord sa inregistram audio toata discutia.

Astept in continuare raspuns la intrebarea; Exista vreo modalitate de a constringe angajatorul sa I-a o decizie ref la acest conflict de munca?Ii pot actiona in instant pentru ,,ingradirea dreptului de munca?

Multumesc
In acest caz, puteti promova o actiune in instanta.

Alte discuții în legătură

Avertisment la locul de munca costel01 costel01 Buna ziua.Am primit un Avertisment scris la locul de munca si ma simt nedreptatit pentru acesta.Am inteles ca pot face contestatie,insa v-as ruga sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)