Care este perioada de cercetare disciplinara in cazul suspendarii contractului de munca cf art 52 alin 1, lit 1 din legea nr 53/2003 Codul Muncii ? Pana acum s-au trimis 3 decizii in decurs de 2 luni de zile, iar angajatorul nu a luat nici o decizie.
Va rog sa-mi spuneti daca in aceasta perioada pot semna un alt contract de munca sau daca ma pot angaja in alta parte. Care este modalitatea legala de a inchide acest conflict de munca ( eu ca si angajat ) ?
Citind toate cele de mai sus, mi se pare ca nu avem toate datele. Angajatorul a fost suficient de subtil ca sa interpreteze legea in favoarea sa, cel putin pana la punctul in care avem date: a efectuat trei cercetari pentru trei fapte, desi putea sa cerceteye faptele intr-o singura procedura. Dar, stiind ca legea nu ii interzice sa defalce faptele, a facut trei cercetari. Prima s-a lasat cu o sanctiune care a constituit temei pentru ca a doua sanctiune sa fie mai grava. Inteligent, sa recunoastem. Ca a fost abuziv sau nu, va stabili instanta.
De aceea, nu cred ca un angajator care are un om de HR/jurist/avocat atat de subtil face gafe grosolane in genul cercetarii timp de 55 de zile. Mai degraba nu avem toate datele la dispozitie pentru a aprecia situatia.
Eu unul nu ma pot pronunta daca, strict "pe hartii", este abuz sau nu. Pare abuz, dar daca angajatorul a facut hartiile ca la carte, va avea castig de cauza. Daca a gresit un termen sau o procedura, cat de mica, va fi condamnat.
Incetare 61 a)
ade31
Buna ziua,
Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)