Care este perioada de cercetare disciplinara in cazul suspendarii contractului de munca cf art 52 alin 1, lit 1 din legea nr 53/2003 Codul Muncii ? Pana acum s-au trimis 3 decizii in decurs de 2 luni de zile, iar angajatorul nu a luat nici o decizie.
Va rog sa-mi spuneti daca in aceasta perioada pot semna un alt contract de munca sau daca ma pot angaja in alta parte. Care este modalitatea legala de a inchide acest conflict de munca ( eu ca si angajat ) ?
Contestati decizia de sanctionare in termen de 30 de zile de la comunicare acesteia.
Referitor la termenul de 30 de zile mentionat in art.252 alin.1 C.mun., prim Decizia ICCJ nr. 16 din 12 noiembrie 2012, s-a decis ca : In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.
Din ceea ce am scris pe acest subiect,credeti ca angajatorul a procedat correct si legal sau pot oricand sa invoc nulitatea cercetarii si a deciziilor in cadrul unui proces ? In cazul unui proces cu angajatorul ( care nu mi-a suspendat CM ) in ce raport de munca ma aflu eu cu acesta? Va trebui sa merg la job pe functia pe care m-a retrogradat?
Astazi am primit a doua decizie prin care mi se desface contractual de munca in baza cercetarii disciplinare. In cadrul singurei cercetari disciplinare in care mi-au fost invocate 5 fapte savarsite, am primit asadar ieri, o decizie pentru primele 3 fapte ( cea de retrogradare din functie, etc) si astazi am primit a doua decizie prin care mi se desface contractual de munca.
Din cate inteleg eu, practic mi s-au aplicat 2 sanctiuni pentru fapte diferite in cadrul aceleiasi cercetari......
Ce ziceti de acesta procedura? Este legal asa ceva?
Incetare 61 a)
ade31
Buna ziua,
Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)