avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CM pe perioada de cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CM pe perioada de cercetare disciplinara

Buna Ziua,

Care este perioada de cercetare disciplinara in cazul suspendarii contractului de munca cf art 52 alin 1, lit 1 din legea nr 53/2003 Codul Muncii ? Pana acum s-au trimis 3 decizii in decurs de 2 luni de zile, iar angajatorul nu a luat nici o decizie.
Va rog sa-mi spuneti daca in aceasta perioada pot semna un alt contract de munca sau daca ma pot angaja in alta parte. Care este modalitatea legala de a inchide acest conflict de munca ( eu ca si angajat ) ?

Multumesc si astept un raspuns cat mai relevant.
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 13:16, 23 Ianuarie 2016
va rog mai multe detalii....unde se poate face, cum si pe ce baza?

Rog mai multe raspunsuri legat de aceasta problema ( mai multe puncte de vedere) din partea celor ce cunosc legea .

Multumesc
1. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

2. Cererea de chemare in judecata va curpinde:
enumirea si sediul lor. De asemenea, cererea va cuprinde si codul numeric personal sau, dupa caz, codul unic de inregistrare ori codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice si contul bancar ale reclamantului, precum si ale paratului, daca partile poseda ori li s-au atribuit aceste elemente de identificare potrivit legii, in masura in care acestea sunt cunoscute de reclamant. Dispozitiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile. Daca reclamantul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
b) numele, prenumele si calitatea celui care reprezinta partea in proces, iar in cazul reprezentarii prin avocat, numele, prenumele acestuia si sediul profesional. Dispozitiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile in mod corespunzator. Dovada calitatii de reprezentant, in forma prevazuta la art. 151, se va alatura cererii;
c) obiectul cererii si valoarea lui, dupa pretuirea reclamantului, atunci cand acesta este evaluabil in bani, precum si modul de calcul prin care s-a ajuns la determinarea acestei valori, cu indicarea inscrisurilor corespunzatoare. Pentru imobile se aplica in mod corespunzator dispozitiile art. 104. Pentru identificarea imobilelor se vor arata localitatea si judetul, strada si numarul, iar in lipsa, vecinatatile, etajul si apartamentul, precum si, cand imobilul este inscris in cartea funciara, numarul de carte funciara si numarul cadastral sau topografic, dupa caz. La cererea de chemare in judecata se va anexa extrasul de carte funciara, cu aratarea titularului inscris in cartea funciara, eliberat de biroul de cadastru si publicitate imobiliara in raza caruia este situat imobilul, iar in cazul in care imobilul nu este inscris in cartea funciara, se va anexa un certificat emis de acelasi birou, care atesta acest fapt;
d) aratarea motivelor de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea;
e) aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor aplica, in mod corespunzator, dispozitiile art. 150. Cand reclamantul doreste sa isi dovedeasca cererea sau vreunul dintre capetele acesteia prin interogatoriul paratului, va cere infatisarea in persoana a acestuia, daca paratul este o persoana fizica. In cazurile in care legea prevede ca paratul va raspunde in scris la interogatoriu, acesta va fi atasat cererii de chemare in judecata. Cand se va cere dovada cu martori, se vor arata numele, prenumele si adresa martorilor, dispozitiile art. 148 alin. (1) teza a II-a fiind aplicabile in mod corespunzator;
f) semnatura.

Obiectul cererii dvs :
- obligarea angajatorului de a emite si de a va comunica decizia de sanctionare
- obligarea angajatorului de a emite si de a va comunica decizia de incetare a suspendarii c.i.m., ca urmare a faptului ca, cercetarea disciplinara a fost finalizata.
- plata unor despagubiri pentru prejudiciu material sau moral cauzat din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
etc.

Buna seara,

Pe data de 15 ianuarie trebuie sa merg la firma pentru a treia oara pentru cercetarea disciplinara ( 3 citatii in 2 luni ). De fiecare data ma intreaba aceleasi lucruri, dar nu iau o decizie referitor la suspendarea sau nu a CM.Ultima data le-am cerut sa inregistram audio discutia si au fost de accord.
Cum ma sfatuiti sa actionez in fata comisiei de cercetare?

Multumesc anticipat pentru sfaturi....
Fie le atrageti atentia asupra prevederilor art.252 alin.1 C.mun. , fie ii lasati sa actioneze asa cum vor in continuare.
Buna Seara,

Revin cu detalii despre cercetarea disciplinara. Angajatorul mi-a trimis decizia dupa 55 de zile, prin care ma retrogadeaza din functie si ma trece in alt department din firma. Pe langa aceasta, mi-au comunicat si faptul ca salariul va fi cel de pe aceasta pozitie ( cu 60 % mai mic decat ce am eu in CIM ). Astazi I-am sunat pentru a ma prezenta la job, dar mi-au comunicat in scris printr-un mail de catre avocata angajatoruluI CITEZ;
,,Întrucât comisia nu v-a transmis rezultatul celei de-a doua proceduri de cercetare disciplinara, contractul de munca ......este încă sub efectul suspendării, pana la finalizarea acesteia ............fiind ținut sa respecte dispozițiile angajatorului de a nu contacta angajații și de a nu pătrunde în locațiile deținute de companie. Decizia nr. ......... produce efecte după încetarea suspendării.


Ca si rezumat;
- cercetat disciplinar din luna noiembrie 2015 pe motive nereale
- mi-au trimis 3 decizii de suspendare pana pe data de 18.01.2016
- mi-au comunicat decizia de retrogradare din functie, mutarea in alt department al firmei, pe salariul de pe acea pozitie ( care este mai mic cu 60 % decat ce am eu in CIM).
- dupa comunicarea deciziei mi-au interzis sa intru in firma pe motivele citate mai sus.


Ce ma sfatuiti sa fac? Sa contest decizia si sa-i dau in judecata sau aceasta procedura este legala?

Astept raspunsurile voastre referitor la problema expusa.

Multumesc anticipat tuturor.


Alte discuții în legătură

Avertisment la locul de munca costel01 costel01 Buna ziua.Am primit un Avertisment scris la locul de munca si ma simt nedreptatit pentru acesta.Am inteles ca pot face contestatie,insa v-as ruga sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)