Buna ziua ! Sunt administrator la o societate comericala care in decursul timpului a alocat o parte din profit la "Alte rezerve" - contul 1068. As dori sa trec acele sume inscrise la Alte rezerve la Dividende. Am intrebat la Finante si au spus ca din punct de vedere fiscal este OK, insa au spus sa intreb si un avocat specializat pe legea societatilor comericiale. Ce credeti este legala aceasta operatiune contabila ?
Conform OMFP 1802/2014 "alte rezerve" se pot constituie pe baza hotararii AGA, iar funcionarea contului permite realocarea pe rezultatul reportat, astfel este posibil transferarea sumei pe dividende, alocate initial pentru rezerve.
Nota contabila: 1068 = 117 (rezultat reportat) si 117 = 457 (impozitul pe dividend)
Pentru raspunsuri pe plan juridic trebuie sa postati aceasta intrebare la sectiune "Discutii juridice"
Dividende
calin felicia
La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)