avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Legea 31/1990: se poate reveni asupra hotararii de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Legea 31/1990: se poate reveni asupra hotararii de alocare profit?

Buna ziua ! Sunt administrator la o societate comericala care in decursul timpului a alocat o parte din profit la "Alte rezerve" - contul 1068. As dori sa trec acele sume inscrise la Alte rezerve la Dividende. Am intrebat la Finante si au spus ca din punct de vedere fiscal este OK, insa au spus sa intreb si un avocat specializat pe legea societatilor comericiale. Ce credeti este legala aceasta operatiune contabila ?
Cel mai recent răspuns: SC AXB FINANCE SRL , Consultant credite si finantari 10:07, 25 Ianuarie 2016
Conform OMFP 1802/2014 "alte rezerve" se pot constituie pe baza hotararii AGA, iar funcionarea contului permite realocarea pe rezultatul reportat, astfel este posibil transferarea sumei pe dividende, alocate initial pentru rezerve.

Nota contabila: 1068 = 117 (rezultat reportat) si 117 = 457 (impozitul pe dividend)

Pentru raspunsuri pe plan juridic trebuie sa postati aceasta intrebare la sectiune "Discutii juridice"
Va multumesc pentru sfaturi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbari in decizii anterioare ale aga? SC AXB FINANCE SRL SC AXB FINANCE SRL Buna ziua ! Sunt asociat unic si administrator la o societate comericala care in decursul timpului a hotarat ca o parte din profit sa fie distribuit la \"Alte ... (vezi toată discuția)
Dividende calin felicia calin felicia La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)
Pierdere contabila Cristina Vasile Cristina Vasile Imi puteti spune daca in anul 2007 am avut pierdere contabila( ct.117), cand pot sa o acopar daca in 2008 am avut profit? La sf. anului 2008 sau la inceputul ... (vezi toată discuția)