avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reconstituire conditii de lucru gr.1
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reconstituire conditii de lucru gr.1

In 2010 mi s-a eliberat o adeverinta care atesta faptul ca in perioada 01.10.1982 - 30.11.1983 beneficiez de conditii de lucru in grupa 1, " conform ordinului 50/1990 si a unei scrisori din 2010". Urmare a acestei adaugiri (scrisoarea din 2010) Casa de pensii nu a luat in considerare perioada mentionata pentru ca ar incalca legea 263/2010 (Actele doveditoare sa fie emise inainte de 2001). Mi s-a sugerat sa merg la angajator si sa mi se elibereze o alta adeverinta care sa nu mai aiba si acea adugire (scrisoarea din 2010). Problema este ca angjatorul nu mai exista iar firma care a preluat arhiva refuza sa elibereze o alta adeverinta.
A fost nevoie de acea scrisoare din 2010 pentru ca din 1990 am plecat la o alta firma si confirmarea conditiilor de lucru s-a facut numai pentru angajatii care la data decretului erau angajatii firmei, lucru pe care eu l-am constatat in 2010.
Mai pot face ceva pentru a rezolva aceasta problema ?

Alte discuții în legătură

Pensie pt limită de vârstă Ristici Moise Ristici Moise În perioada:noiembrie 1989- Mai 1990 am lucrat ca electrician auto la IUGCT Călărași într-o hală cu multe noxe de la mașini.La plecare mi s-a scris pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-o situatie care ma priveste ... Dana Stamatin Dana Stamatin Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o situatie care ma priveste in legatura cu un dosar de pensie pentru limita de varsta si la care Casa de pensii Neamt nu ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii de munca nu e recunoscuta la dosar de pensionare dana rod dana rod Buna ziua. Tatal meu tocmai a finalizat dosarul de pensionare si nu i s-a luat in calcul gr a II a de munca pt 20 de ani de vechime ca strungar. in total are ... (vezi toată discuția)