avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acoperis realizat in regie proprie cazut peste masini, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acoperis realizat in regie proprie cazut peste masini, plata daune

in urma cu ceva timp ,parte din acoperisul blocului unde locuiesc a fost luat de vânt si s-a prabusit pe 8 masini parcate , acoperisul este facut de mai bine de 15 ani de cateva ajutoare platite din banii mei avand in vedere ca stau la etajul 4 , nu este facut cu proiect si nici de o firma specializata , in ce masura sunt eu vinovat de aceasta paguba .. din cate am inteles acoperisul blocului este bun comun ar trebui sa raspunda toti locatarii blocului pentru el sau doar eu ???
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:58, 14 Ianuarie 2016
nu se poate prezuma acordul tacit? Totusi un acoperis nu-l poti pune asa pe bloc fara sa nu stie vecinii. Eu cred ca s-au complacut ca n-au fost pusi la cheltuieli.
S-au complacut sau nu au fost interesati .Deoarece constructia nu era legala ,asociatia nu are datori sa o ingrijeasca .Daca va indreptai impotriva asociatiei se va pretide ca ati fost notificat acum 15 ani ...
Acord tacit ? S-a schimbat(mutat) vreun vecin de 15 ani? Si cum demonstrati ca vecinii stiau ca lucrarea e fara autorizatii? Deci ramaneti bun de plata .
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
mottofreee, utilizator
Citez: " Vehiculele avariate erau parcate in spatiu cu destinatia de parcare legala auto ? "
Ce importanta are ??? daca autoturismul Dvs. NU e parcat "regulamentar" am voie sa il distrug, avariez, etc ?
Pentru a se stabili responsabilitatile si cine efectiv suporta reparatiile masinilor (daca aceasta dauna nu este cuprinsa in asigurarea CASCO a masinilor) va fi nevoie, dupa parerea mea, de o hotarare judecatoreasca, daca nu se va incheia o intelegere amiabila intre partile in conflict. Procesul este de durata si greu de precizat cum se va incheia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie exterioara apartament ContSters159316 ContSters159316 INTRUCAT CEI DE LA PRIMARIE NU AU IZOLAT BLOCUL CETATEANULUI X , ACESTA DECIDE SA-SI IZOLEZE SINGUR . LOCIESTE IN BLOC CU 8 ETAJE , DAR DANSUL ARE ... (vezi toată discuția)
Schimbare culoare casa, locuinta personala Vladimir1 Vladimir1 Buna ziua! Am achizitionat o locuinta intr-un triplex si as dori sa schimb culoarea la casa. Este necesara vreo autorizatie de constructie pentru acest ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie IancuV IancuV Am prins in beton 6 tevi si de asupra am facut un acoperis cu tigla doar atit fara sa-l ingradesc unde am depozitat lemnele de foc,acum un vecin ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)