avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

As dori sa aflu unde se plateste taxa de timbru fiscal pentru divort ( am gasit doua variante pe internet: ba la CEC -ul mare in contul judecatoriei in raza careia se afla domiciliul celor doi soti, ba ca la primarie, sectia financiar).V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea lamuri!Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:46, 2 Decembrie 2007
pantru divort nu se plateste taxa de timbru fiscal ci taxa de timbru judiciar + timbru judiciar. Taxele de timbru judiciar se platesc fie la CEC (in Cucuresti agentia Victoria langa "CEC-ul mare" pentru judecatoriile din sectoarele 1, 2, 4, 5,) in incinta judecatoriei sector 3 (pentru toate sectoarele mai putin sector 6, la trezorerie (langa turnurile "gemenii Sitraco" pentru sectorul 3, la directia taxe si impozite a primariei sector 6 (pentru judecatoria sector 6). Cel mai simplu - mergeti la judecatoria competenta, cautati avizierul sau vedeti pe usa la registratura - sigur scrie "taxa judiciaqra de timbru de plateste la......)
Timbrul judiciar se cumpara de la orice oficiu postal.
PS nu confundati timbru judiciar cu timbrul fiscal
As dori sa stiu daca, dupa deschiderea procesului de divort am o relatie extraconjugala , sotul poate invoca acest motiv pt a cere custodia copilului?
As dori sa stiu daca, dupa deschiderea procesului de divort, in cazul in care am o relatie extraconjugala sotul poate invoca acest motiv pt a cere custodia copilului ? Fetita are 10 ani.
Fiecare poate invoca ce-l taie capul... (cu dovada e mai greu). Daca fetita a implinit 10 ani va fi ascultata si parerea ei conteaza... Pe de alta parte, faptul ca nu sunteti o sotie buna nu inseamna automat ca nu ati fi o mama buna...
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2007
romascanu, moderator
Pe de alta parte, depinde si de ce sustine si ce poate dovedi. Ca daca arata ca suntei atat de innamorata de concubin incat va neglijati copilul... #-o

Asa ca, de la caz la caz...
Sunt de acord cu colega care spunea ca de la sustinere si pana la dovada e ceva cale si nu chiar usoara.

Alte discuții în legătură

Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori ContSters136155 ContSters136155 eu am introdus divortul dar intre timp am cunoscut pe cineva daca sotul ma acuza de relatie extraconjugala si o dovedeste prin martori se poate sa pierd ... (vezi toată discuția)
Explicatie PREDA MELANIA PREDA MELANIA Cumnatul meu este casatorit de sapte ani din aceasta casnicie a rezultat un copil, sotia sa are o alta relatie cu un barbat casatorit care are si el la ... (vezi toată discuția)