avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru venituri din dobanzi persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru venituri din dobanzi persoana fizica

Buna ziua,
Sunt persoana fizica fara venituri , pana la sfarsitul anului 2015 am platit la finante lunar contributia la CASS , pentru a putea fi asigurat in sistemul de sanatate . Incepand cu anul 2016 , data la care se aplica noul cod fiscal am inteles ca dobanda din depozit bancar reprezinta venit din investitii si se impoziteaza CASS cu 5,5 % .
Intrebarea mea este cat platesc contributie la CASS la o dobanda de 2000 ron anual , ce trebuie sa fac ca sa declar venitul , si daca platesc sunt asigurat in sistemul de sanatate fara sa mai platesc alta conmtributie ?????

Alte discuții în legătură

Contributie la cass datorita unui venit din dobanda bancara aby75 aby75 Buna ziua, Nici eu si nici sotia nu realizam nici un fel de venit. Sotia este asigurata CASS (platind lunar contributia) iar eu sunt co-asigurat. In iulie ... (vezi toată discuția)
Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)