avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si vizite asistate de Protectia Copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si vizite asistate de Protectia Copilului

Sunt in divort cu sotul meu si avem o fetita de 1 an si 8 luni. Am deschis si proces pentru obținerea custodiei temporare prin ordonanta prezidentiala. Sotul nu este cetatean roman si vine ocazional sa isi vada fetita. Pana in prezent, eu am fost foarte deschisa la aceste vizite, l-am primit in casa pentru a o vedea, însă vizitele au fost traumatizante pentru fetita, intrucat sotul este o persoana agresiva verbal, care nu accepta situatia si profita de aceste ocazii pentru a ma insulta, ridica vocea, vrea sa provoace tensiuni intre noi doi, ma vorbeste de rau fetitei chiar si in prezenta mea. Prin urmare, nu am mai acceptat sa vina la domiciliul meu. Am fost de acord sa petreaca timp cu ea, el luand-o in camera sa de hotel si permitandu-mi sa o vad doar acolo pana a plecat si mi-a lasat-o din nou in grija. Conditiile de hotel erau improprii pentru ingrijirea unui copil atat de mic, insa nu am stiut cum pot riposta iar el a refuzat sa o lase sa vina seara acasa. La ultima vizita, fetita era foarte racita si i-am spus ca nu poate iesi din casa si l-am primit in prezenta unui ofiter de politie pentru a nu expune fetita la situatii de conflict. Sotul meu a sesizat si Protectia copilului, declarand ca nu am grija de sanatatea copilului si o pun in pericol deoarece avem o pisica. Protectia copilului a venit, a constatat ca nu este niciun pericol, insa nu au putut sau nu au vrut sa ma lamureasca daca pot cere ca el sa isi vada copilul in prezenta unui asistent social sau la sediul lor. Intrebarea mea este daca pot cere legal ajutor din partea Protectiei copilului in acest sens, si anume, daca le pot cere sa imi ofere asistenta atunci cand sotul vine sa o vada. Precizez ca sotul nu locuieste in Romania, nu intentioneaza sa se stabileasca aici si o poate tine doar intr-o camera de hotel, ceea ce anterior a avut cateva urmari mai neplacute asupra starii psihologice si fizice a fetitei. Este si o persoana masiva, mai agresiva verbal si ma tem de reactii mai violente, de aceea nu doresc sa o vada in casa mea. Cum pot proceda?

Alte discuții în legătură

Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna Grigoran Grigoran Sotul meu are o fetita din prima căsătorie și are custodie comuna și program de vizita 3 ore in prima săptămână din luna și 3 în a treia vrem sa ... (vezi toată discuția)
Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)
Tatăl minorei mi-a cedat în 2015 toate drepturile asupra ei, dar acum mi-a deschis proces pentru custodie comună și program de vizită. ce șanse are să o obțină din nou? Gliterunicorn Gliterunicorn Buna seara , sunt separată de fostul sot din ian 2011, divortata din dec 2012 avand inițial custodie comună. În 2015 fostul sot mi-a cedat toate drepturile ... (vezi toată discuția)