avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna

Sotul meu are o fetita din prima căsătorie și are custodie comuna și program de vizita 3 ore in prima săptămână din luna și 3 în a treia vrem sa petrecem mai mult timp cu fetita cum putem proceda
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 11:54, 15 Februarie 2017
Încercați pe cale amiabilă impreuna cu mama fetiței sa stabiliti un alt program de vizitare.
Dacă nu ajungeți la un consens, tatăl minori poate formula o actiune prin care sa solicite instanței modificarea programului de vizitare dacă exista la acest moment un astfel de program, sau încuviințarea unui program de vizitare propus de dvs.
Tatăl copilului are drepturi si obligatii fata de acesta, la fel ca si mama.
Este în interesul superior al copilului sa aiba legaturi firesti cu ambii părinți.
Apreciez ca instanța va dispune un program de vizitare care sa permita tatălui sa aiba contact cu propriul copil mai mult de 6 ore pe luna.
Am intentat proces în acest sens doar ca mama fetitei nu este de acord și invoca tot felul de motive cere ancheta sociala și faptul ca sotul meu are un program încărcat și nu poate sta cu fetita și ca fetita este foarte atașată de ea
Eu sunt atestata si lucrez ca asistent maternal și am în grija minori
Avem mai multe case în proprietate sotul meu având adresa diferită de a mea pe cartea de identitate. Putem formula o cerere ca fetița sa stea la domiciliul meu?
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Tatal cere ca fetita sa petreaca mai mult timp cu el, nu cu dvs.
1. aveti avocat pentru procesul in desfasurare? ar trebui sa va poata raspunda la toate intrebarile
2. ce ati cerut in actiunea pe care ati deschis-o?
3. intrebati daca programul de relatii personale se poate desfasura la adresa dvs? Da, daca tatal copilei locuieste acolo.
4. ocupatia dvs nu ar trebui sa fie un subiect in acest proces (decat in sens negativ, adica daca ati desfasura o activitate care v-ar transforma intr-un pericol pentru copii)
5. ce varsta are copila?
Cu tot respectul pentru instantele din Romania, sa stabilesti un program de 6 ore pe luna este absolut ridicol. Dupa aceea vine parintele rezident si zice pai da, nu se poate mai mult, ca nu exista legatura de atasament, tatal pentru copila este un strain bla bla. Pai cand sa se formeze relatii parentale firesti cu un copil? In 6 ore pe luna? In fine, tatal trebuie sa solicite un program extinsa si in principiu nu doar in weekenduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa procedez?- drept de vizita minor maria0202 maria0202 buna seara sunt mama unei fetite in varsta de 4 ani am divortat de tatal fetei in septembrie .2013 prin acord de mediere in care am fost de acord sa am ... (vezi toată discuția)
Incredintare fetita 2 ani si 3 luni DanielNitoi DanielNitoi Buna ziua Sunt tatal unei fetite de 2 ani si 3 luni dintr o relatie extraconjugala, la momentul conceperii fetitei mele si eu si mama fetitei fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)