avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum ar trebui sa procedez?- drept de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum ar trebui sa procedez?- drept de vizita minor

buna seara sunt mama unei fetite in varsta de 4 ani am divortat de tatal fetei in septembrie .2013 prin acord de mediere in care am fost de acord sa am custodie comuna asupra fetei cu fostul sot iar domiciliul minorei fiind la mine. de asemenea am fost de acord cu programul standard de vizita 2 weekenduri pe luna o sapt in vacanta de iarna una in cea de primavara si luna august sa stea la fostul sot
acesta din martie nu a mai luat fata deloc iar acum m-a anuntat ca vine in tara si vrea sa stea fata la el 3 saptamani.....pe motiv ca "are dreptul"
eu nu prea cred ca are acest drept si as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez si daca chiar are acest drept....
va multumesc
Banuiesc ca Acordul de mediere a fost consfiintit de catre instanta printr-o Hotarare de expedient, astfel ca planul parental trebuie respectat in termenii si conditiile trecute in hotarare.
Ca si mama, trebuie sa analizati situatia numai in interesul superior al minorului, in privinta relatiilor personale cu tatal biologic. Chiar daca acesta nu are dreptul conform hotararii, poate ca fetita se va bucura sa isi vada tatal dupa atata timp, si va dori sa stea mai mult de o saptamana cu acesta, asa ca nu ramane decat sa o intrebati. In functie de optiunea acesteia, puteti decide impreuna cu tatal, cat va fi perioada in care fetita va locui cu el.
Fireste ca trebuie sa aduceti la cunostinta tatalui, intregul program pe care il are fetita (orele de masa, joaca, eventual tratament medicamentos, alergii si sensibilitati fizice, relatii cu rudele materne, alte activitati programate deja, etc- va recomand o lista scrisa) pentru ca tatal sa se asigure ca vizita lui nu va perturba modul curent de viata al minorului.
La varsta de 4 ani fetita necesita o atentie sporita din partea tatalui, neobisnuit cu acest gen de griji, astfel ca este bine sa ii atrageti atentia ca in afara de strangeri in brate, cadouri si alte dovezi de iubire, tatal va trebui de exemplu: sa se scoale si de 3 ori pe noapte, pentru aduce fetita la baie, sa ii dea siropul de tuse odata la 6 ore, sau sa ii explice desenele animate 2 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna Grigoran Grigoran Sotul meu are o fetita din prima căsătorie și are custodie comuna și program de vizita 3 ore in prima săptămână din luna și 3 în a treia vrem sa ... (vezi toată discuția)
Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita, cate sanse am? kooriz kooriz Buna ziua. Sunt o mamica divortata din aprilie 2012. In 22 noiembrie o sa fie procesul pentru modificare programului de vizita a tatalui, pe care eu le-am ... (vezi toată discuția)