avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare fetita 2 ani si 3 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare fetita 2 ani si 3 luni

Buna ziua
Sunt tatal unei fetite de 2 ani si 3 luni dintr o relatie extraconjugala, la momentul conceperii fetitei mele si eu si mama fetitei fiind casatoriti(acest moment eu sunt divortat, mamei fetitei fiind casatorita inca). In urma unui proces de tagada de paternitate prin analiza ADN s a constatat ca sunt tatal fetitei.Mentionez ca de la varsta de 1 an si 2 luni fetita locuieste cu mine , mama locuind cu celelalte fetite ale ei in alta localitate ( a plecat de la sotul ei) si ulterior s au mutat si de acolo in localitatea de unde este sotul ei. De cand fetita este la mine mama nu a participat nici material si nici sub o alta forma la cresterea si educatia fetitei . Am locuit si impreuna la mine timp de o luna si cateva zile insa ne am dat seama ca nu suntem compatibili si a plecat in conditii nu prietenoase si e aceea acum vrea sa se razbune incercand sa castige in instanta fetita. Ce sanse am ca fetita sa ramana la mine? Eu lucrez , am locuinta mea, ea locuieste acum in chirie sau la sot , care nu are o locuinta pe numele lui .Ea nu a lucrat niciodata si nu are un venit ! Multumesc pentru raspunsuri!
Buna seara,
Faptul ca lucreaza sau nu nu are importanta dar important este interesul suprem al copilului.
Daca va da in judecata va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa va sprijine in demersuri.
Eu stiu ca o va face impreuna cu sotul si alte rude doar pentru a se razbuna. Din punctul meu de vedere interesul suprem al copilului ar fi sa ramana la mine , asa cum timp de 1 an de zile este in intretinerea exclusiva a mea. Dar se pare ca mama are intietate , iar acest lucru nu l voi intelege niciodata.
Având în vedere că fetița a fost crescută de dvs consider că aveți cele mai mari șanse pentru ca, în continuare, locuința copilului să fie stabilită la dvs. Vă sfătuiesc să fiți reprezentat de un avocat deoarece astfel de procese necesită numeroase probatorii.
Avand in vedere faptul ca dumneavoastra ati asigurat procesul cresterii si educarii, instanta de judecata poate dispune stabilirea locuintei minorei la dumneavoastra.



Va fi avuta in vedere relatia de atasament pe care ati dezvoltat-o cu propria fiica.


Trebuie sa demonstrati, printr-un material probator amplu, faptul ca este in interesul minorei ca locuinta statornica a acesteia sa fie fixata la dumneavoastra.

Asadar, dumneavoastra trebuie sa probati faptul ca prezentati garantii materiale si morale, pentru a asigura in continuare procesul de crestere si educare.

Pe cale de consecinta, trebuie sa demonstrati faptul ca , financiar vorbind, puteti asigura subzistenta copilului, obtinand venituri salariale, detinand o locuinta utilata in mod corespunzator.

Dincolo de aspectul financiar, trebuie sa atestati , prin mijloace de proba, faptul ca puteti asigura garantii morale, pentru a fi incredintata minora dumneavoastra.

Inteleg ca mama a fost absenta din relatia cu propria fiica.


Aceasta nu i-a asigurat traiul.


In prezent, nu realizeaza venituri, dintr-o activitate lucrativa.


De asemenea, aceasta nu a dat dovada de responsabilitate, in ceea ce priveste obligatiile parentale ce ii incumba.


In opinia mea, sunt sanse sporite pentru a fi fixata locuinta minore la dumneavoastra, parintele necustodian putand exercita dreptul de vizitare, conform programului de vizitare.


Instanta de judecata va da eficacitate principiului preemintei interesului superior al minorului, conform legii 272/2004.



Succes.








Contactati un avocat ca sa fiti pregatit, preferabil sa mergeti la o consultatie inainte de momentul actiunii in instanta.
E important sa stiti ca timpul curge in favoarea dv., sa stiti ca puteti negocia, care dintre lucrurile din situatia de fapt e ok pentru dv. si care e ok pentru varianta ca fetita sa mearga la mama. Conteaza daca isi vede mama, unde, cat, cu cine, cine creste celelalte fete, cine ce venituri are, ce program de munca, cine sta cu fetita cand dv. nu sunteti acasa, cine o spala, ce stie ea de mama ei, cine o imbraca etc.
Vorbiti toate astea cun un avocat si macar stiti cum stau lucrurile, daca e nevoie sa fiti speriat sau nu. Nu cunosc detaliile, din putinele cuvinte spuse imi pare ca nu ar trebui sa tremurati. Dar imi lipsesc multe detalii.

Alte discuții în legătură

Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna Grigoran Grigoran Sotul meu are o fetita din prima căsătorie și are custodie comuna și program de vizita 3 ore in prima săptămână din luna și 3 în a treia vrem sa ... (vezi toată discuția)
Program vizitare bebelus in prezenta unui asistent social Mariaalessia Mariaalessia Buna ziua,in cererea mea de divort dna avocat a cerut sa-mi vizitez copilasul la locuinta sotiei in prezenta unui asistent social care este la 60 km de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin fetita,am sanse? Bsabam23 Bsabam23 Am stat in concubinaj cu o femeie care era casatorita. In timpul concumbinajului am devenut tatal unei frumoase fetite. Cand fetita sa nascut nu a putut fi ... (vezi toată discuția)