avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum obtin fetita,am sanse?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum obtin fetita,am sanse?

Am stat in concubinaj cu o femeie care era casatorita. In timpul concumbinajului am devenut tatal unei frumoase fetite. Cand fetita sa nascut nu a putut fi trecuta pe numele meu. In prezent ea este pe numele fostului sot al concubinei. Noi ne-am separat si as vrea sa stiu daca am vreo sansa legala sa obtin fetita. Mentionez ca ea mai are un copil cu fostul sot cu care a fost casatorita. Pentru mine e complicat dar imi vreau fetita. Am sanse?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand va trebui sa dovediti ca sunteti tatal.

Va fi foarte greu...

Nici nu e clar daca se va merita efortul deoarece daca nu aveti bani de testul ADN nu veti rezolva nimic...

Am inaintat un proces pentru tagada paternala. Este in curs. Avocatul care il am a zis ca fostul sot al sotiei trebuie sa faca testul adn. Precizez ca procesul la inaintat concubina in timp ce stateam impreuna ca sa pot trece fetita pe numele meu
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

In primul rand va trebui sa dovediti ca sunteti tatal.

Va fi foarte greu...

Nici nu e clar daca se va merita efortul deoarece daca nu aveti bani de testul ADN nu veti rezolva nimic...

Puteti formula actiune in tagada paternitatii daca sunteti sugur ca sunteti tatal biologic al minorei si de asemenea dispus sa suportati costul testului ADN pentru a sustine actiunea.

Ulterior stabilirii de catre instanta a faptului ca sunteti tatal biologic si anularii certificatului de nastere al minorei puteti solicita incredintarea acesteia si stabilirea domicilului catre dv.

Insa putin probabil sa obtineti acest lucru intrucat interesul superior al copilului retinut in practica instantelor este acela ca minorul sa nu fie rupt de mediul in care a crescut (si care nu se dovedeste ca ar dauna bunei educatii si cresteri) cu atat mai mult cu cat exista si alti frati alaturi de care a vietuit si cu care trebuie sa aiba contact in.mediul in care a crescut si pana acum, acela impreuna cu mama sa.

O sa aveti castig de cauza, suportand plata pensiei alimentare, intr-o actiune pentru stabilirea unui program de vizita care sa va permita sa aveti legaturi cu minora si sa puteti comunica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
Cu alte cuvinte nu am nici o sansa?
Daca faceti dovada ca sunteti tatal biologic al minorei si ulterior ca mama este imorala si mediul in care este crescuta dauneaza bunei cresteri si afecteaza educatia acesteia, aveti sanse convingand instanta ca indepliniti conditiile sociale, morale si materiale ptr ca minora sa va fie incredintata.

Bsabam23 a scris:

Cu alte cuvinte nu am nici o sansa?

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator

Alte discuții în legătură

Copil conceput inainte de pronuntarea divortului beberaul beberaul Buna ziua, v-as fi f recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi : am nascut in 16 oct 2013 - o fetita pe care nu o pot trece pe numele tatalui biologic ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare Fanuta stroe Fanuta stroe Am fost in divorț ci fostul soț si eu am nascut acum 2 luni si nu am putut sai fac certificatul la fetita pe numele la tatăl biologic am fost nevoită sa-l ... (vezi toată discuția)
Am fost casatorita dar in timpul casatorie am conceput o fetita cu un alt barbat ... Mayapislariua Mayapislariua Buna ziua as dori sa va intreb eu am fost casatorita dar in timpul casatorie am conceput o fetita cu un alt barbat dar suntem in Italia cu acte italiene ... (vezi toată discuția)