Buna ziua,
Am PFA pe norma de venit, avand codul CAEN 6202. Doresc sa adaug la acest PFA si codul CAEN 7420, tot norma de venit.
Am urmatoarele intrebari:
- ce documente trebuie sa duc si la ce institutii pentru a inregistra noul cod?
- fiind la norma de venit, care sunt taxele si cum se calculeaza pentru noua situatie a PFA-ului, cu 2 coduri CAEN?
- cum se tine evidenta si de ce registre am nevoie pentru a fi totul legal, ca in caz de control, sa nu fie probleme?
Va multumesc mult pentru raspuns!
In primul rand mergeti la registrul comertului pentru intocmire act aditional de suplimentare cu acest cod CAEN. Daca este activitate la norma de venit pentru ambele coduri si doriti sa ramaneti la norma atunci aveti norma pentru fiecare cod CAEN adica cam asa: ex. 20000 lei si 23000 lei. Nu puteti avea pe un cod norma si pe celalalt real. E cam mult pe doua norme dar dvs.stiti. La norma e mai simplu de contabilizat ca aveti nevoie doar de registrul de incasari si plati pentru PFA in care veti inregistra doar veniturile si de registrul inventar. Veti plati CAS , CASS si impozit pe venit 16% in fiecare trimestru. Veti depune pana la 31.01.2016, D600 pentru CAS .Pe saitul ANAF gasiti formularul si informatii despre cum se completeaza.
O observatie, daca pe codul 6202 prestezi cel mai probabil pentru firme, pe codul 7420 probabil o sa prestezi pentru persoane fizice, in cazul asta casa de marcat devine obligatorie ...