avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Am PFA codul CAEN 6202 si vreau sa adaug codul 7420
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Am PFA codul CAEN 6202 si vreau sa adaug codul 7420

Buna ziua,
Am PFA pe norma de venit, avand codul CAEN 6202. Doresc sa adaug la acest PFA si codul CAEN 7420, tot norma de venit.
Am urmatoarele intrebari:
- ce documente trebuie sa duc si la ce institutii pentru a inregistra noul cod?
- fiind la norma de venit, care sunt taxele si cum se calculeaza pentru noua situatie a PFA-ului, cu 2 coduri CAEN?
- cum se tine evidenta si de ce registre am nevoie pentru a fi totul legal, ca in caz de control, sa nu fie probleme?
Va multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 09:36, 13 Ianuarie 2016
In primul rand mergeti la registrul comertului pentru intocmire act aditional de suplimentare cu acest cod CAEN. Daca este activitate la norma de venit pentru ambele coduri si doriti sa ramaneti la norma atunci aveti norma pentru fiecare cod CAEN adica cam asa: ex. 20000 lei si 23000 lei. Nu puteti avea pe un cod norma si pe celalalt real. E cam mult pe doua norme dar dvs.stiti. La norma e mai simplu de contabilizat ca aveti nevoie doar de registrul de incasari si plati pentru PFA in care veti inregistra doar veniturile si de registrul inventar. Veti plati CAS , CASS si impozit pe venit 16% in fiecare trimestru. Veti depune pana la 31.01.2016, D600 pentru CAS .Pe saitul ANAF gasiti formularul si informatii despre cum se completeaza.
O observatie, daca pe codul 6202 prestezi cel mai probabil pentru firme, pe codul 7420 probabil o sa prestezi pentru persoane fizice, in cazul asta casa de marcat devine obligatorie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma ...si fara iferry iferry Salutare, Am un PFA cu norma de venit, pe cod CAEN 6202 (consultanta in IT). Vreau sa imi adaug si codul 6201 (dezvoltare software) pe acelasi PFA. CAEN ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa servicii it adysx adysx Buna ziua, M-ar interesa o solutie pentru ca sotia mea sa-si poata infiinta un PFA norma de venit neplatitor de TVA, pentru a executa servicii de ... (vezi toată discuția)