avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la alocatia copilului. Situatia este urmatoarea: noi locuim in Anglia de peste 1 an, timp in care am luat alocatia copilului de aici, dar si din Romania. Aici am completat un formular care se afla pe siteul lor oficial, care se completeaza si de catre imigranti, si in care am specificat clar ca luam alocatie din Romania. Acum cateva zile am auzi ceva de un formular E411 care trebuia completat, dar nu am stiut nimic, nu ne-a spus nimeni. Noi am completat exact ce au cerut ei in Anglia. Problema este ca se pare ca nu au verificat CNP-ul copilul sau actele, ori nu au anuntat autoritatile romane, pt stoparea alocatiei aici. Siprin urmare am primit si alocatia din Romania, cea de 200 de lei pana in 2 ani ai copilului. Aceasta am primit-o prin mandat postal, de la postarita care se cunoaste foarte bine cu parintii mei, bunicii copilului, dar am aflat acum ca n-ar fi trebuit sa ii dea decat reprezentantului legal. Inteleg ca ar fi trebuit sa ne sesizam mai devreme, dar efectiv am presupus ca este dreptul copilului fiind cetatean roman, si in acelasi timp am considerat ca cei din Anglia au facut verificarile necesare si nu ar fi dat banii daca nu aveam dreptul. Intrebarea mea este cum se returneaza banii, deoarece vrem sa-i returnam celor din ROmania. Ei tot vorbesc despre formularul E411 dar nu vad de ce ar trebui sa mai completez asa ceva, este prea tarziu. Se poate face vreo cerere de returnare, vreo declaratie ca am luat bani in plus? Sau pur si simplu nu mai primim banii si se anuleaza dupa 3 luni?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Formularul e411 copilul meu este nascut in marea britanie si ... Oana851925 Oana851925 Formularul E411 Copilul meu este nascut in Marea Britanie si doar tatal lucreaza acolo ca PFA. Am aplicat pentru alocatie in Romania din dec 2020 si in ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana otilia111 otilia111 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie, daca se poate. Sunt divortata si am un copil minor. Tatal copilului locuieste de mai multi ani in ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene cercetasa cercetasa Buna seara! Sotul lucreaza in belgia cu acte de independent ,in urma carora copii beneficiaza de alocatii europene.alocatia din romania este inchisa din ... (vezi toată discuția)