avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatii europene
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatii europene

Buna seara!
Sotul lucreaza in belgia cu acte de independent ,in urma carora copii beneficiaza de alocatii europene.alocatia din romania este inchisa din momentul in care am facut dosar de al. Europene.
Eu am resedinta in belgia din nov 2015. Cu fata in varsta de 4 ani.
Baiatul major studiază liceul ,clasa a 12 a in romania. Are buletin de rom. Resedinta la adresa din romania.
Pana in ianuarie 2016 am luat alocatia in contul meu din romania pt ambii copii.
In febr 2016 al. Europene mi au cerut pt 2015 din nou un compozition de menage de la starea civila si un formular tip de la ei pe care tb sa l completez eu in calitate de mama,le am trimis la ei .
In martie mi au cerut sa le spun cine se ocupa de educatia si ingrijirea copilului major din romania.
Le am spus ca se ocupa bunica lui .,mama mea ,eu fiind mama copiilor.
Acu cateva zile am primit raspuns de la alocatii europene ca ,deoarece baiatul are peste 16 ani si nu are aceeasi resedinta cu mama nu are drept de alocatii europene.si tb sa le returnez suma de 583 e. Bani platiti de ei in per. Nov 2015 _ian 2016.
Totodata copilul mic a luat rang 1 si primeste alocatie ca fiind prumul copil nascut ,primind in continuare in contul deschis in belgia pe numele meu.


Ce pot face legal ?exista vreo solutie in a primi in continuare alocatie si baiatul mare care studiaza in rom?
Bunica ii face doar menage,ea avand domiciliul in alta localitate..
Noi ii trimitem lunar baiatului bani pt intretinere.va rog mult care pute ti sa mi dati un raspuns va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 23 Aprilie 2016
Pentru obţinerea “alocaţiei europene” trebuie să vă adresaţi instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din România (AJPS) şi din statul în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea (Institut National D’assurances Sociales pour Travailleurs Independants (pentru lucrătorii independenţi).

Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat în partea A la instituţiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din România sau din ţara în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea. Plata “alocatiei europene” va fi efectuata dupa completarea integrala a formularului E411 si depunerea acestuia la institutia responsabila din statul UE competent cu plata “alocatiei”.

Incercati sa luati legatura si cu Ambasada Romaniei in Belgia pentru a va indruma ce ar trebui sa faceti.
[ link extern ]
cercetasa a scris:
Multumesc pt raspuns
Dar ce mi ati spus dvs eu am facut deja.
Intrebarea mea si problema mea este alta.
Daca pute ti sa ma ajutati din punct de vedere legal va multumesc frumos!


Interventia moderator:

1. Pentru interventii pe aceeasi problema nu trebuie sa deschideti un topic nou pentru ca nu se intelege despre ce este vorba.

2. Intrati tot pe topicul initial si folositi butonul "raspunde".
Noi nu avem cum sa va ajutam d.p.d.v. legal ... v-am indrumat sa va adresati si Ambasadei , intrucat aceasta va poate ajuta in problema dvs si totodata puteti intreba si la ANPIS - anps@prestatiisociale.ro ce este de facut , atat timp cat autoritatle belgiene refuza acordarea alocatei pentru copilul dvs in varsa de 16 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana copil maddallina_ maddallina_ Buna ziua, Plec cu in Belgia la sotul meu si as vrea sa stiu ce demersuri as putea face ca sa primesc alocatia celor doi copiii acolo? Pentru cel de 10 luni ... (vezi toată discuția)
Alocatia copilului Cristina Luciana Cristina Luciana Unde se vor depune actele pentru alocatia copilului in conditiile in care dorim sa aplicam pentru alocatia europeana, mama si copilul fiind stabiliti in ... (vezi toată discuția)
Alocatia in italia AlexandruBT AlexandruBT Buna ziua! Sunt student in anul 2 in Bucuresti si am un frate de 15 ani . Tatal meu lucreaza cu contract de munca in Italia de 6 ani. Scriu acest mesaj cu ... (vezi toată discuția)