avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiuni disciplinare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiuni disciplinare.

Buna ziua!
Cine ma poate lamuri daca o sanctiune disciplinara pecuniara este trecuta in carnetul de munca?:((
Ma refer la cea prezuta in art. 264 alin. 1 lit. d din Codul muncii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:58, 28 Iulie 2009
Da, va fi trecuta si in carnetul de munca si in statul de plata. :luck:

1. Numai sanctiunea dictata de art.264(1), lit.f) se inregistreaza in carnetul de munca deoarece duce la incetarea CIM.
2. Care ar fi rationamentul care sa justifice inscrierea sanctiunilor in carnetul de munca?
3. Cine nu are carnet de munca va fi "avantajat"?
4. Aplicarea prevederilor Decretului 92/1976 trebuie sa se faca cu discernamant. Conditiile de azi nu mai sunt cele de acum 30 de ani !?.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Sanctiunile disciplinare nu se trec in carnetul de munca. (Exceptie face sanctiunea prevazuta de art 264 alin 1 lit f) care se inscrie indirect in carnetul de munca pentru ca reprezinta desfacerea contractului de munca)
In carnetul de munca apare inscris desfacerea CIM in baza art 61 lit a codul muncii
Pentru D-l Valeriu _ Va salut si va doresc concediu cat mai placut !
Eu am inregistrat la ITM si sanctiunea, ca sa pot face dovada diminuarii salariului ca urmare a sanctiunii.
Clar cine sunt de fapt avantajatii.

:luck:
TRUFIN MARIANA:
1. Toata stima si multumiri sincere!
2. In fata cui sa faceti dovada diminuarii salariului? Singurul interesat de asta este salariatul care vede aceasta diminuare pe statul de plata si acre a fost instiintat, de fapt, prin decizia de sanctionare.
3. Ma mir, insa, ca ITM a inregistrat o asemenea decizie!?

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie suspendare cim maria-B maria-B Buna ziua! Spuneti-mi va rog, daca o decizie de suspendare a CIM poate fi contestata după trecerea termenului de 30 de zlie de la emiterea acesteia, si ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris art. 264 alin. 1 lit c cm care este temeiul de drept, ptr. a ataca la tribunal avertismentul scris \"avertisment scris conform prevederilor art.264alin. 1 lit. c codul muncii\". nu ... (vezi toată discuția)