avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avertisment scris art. 264 alin. 1 lit c Cm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avertisment scris art. 264 alin. 1 lit c Cm

care este temeiul de drept, ptr. a ataca la tribunal avertismentul scris
"avertisment scris conform prevederilor art.264alin. 1 lit. c codul muncii". nu este o gluma asa a scris angajatorul si a adusa-o la cunostinta angajatului.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:32, 3 Decembrie 2010
Atentie:
Avertismentul este prevazut la art 264 alin. lit.a.
Art.264 alin.1 lit c) este "retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s -a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile;"
Decizia de sanctionare se poate contesta in instanta in termen de 30 de zile de la comunicare (art.268 alin.5).
Daca nu s-a facut cercetarea disciplinara, instanta va constata nulitatea deciziei.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ContSters42179, utilizator
se poate incadra la art. 283 lit.b) c.mun., ca fiind decizie de sanctionare...
samson dana a scris:

care este temeiul de drept, ptr. a ataca la tribunal avertismentul scris
"avertisment scris conform prevederilor art.264alin. 1 lit. c codul muncii". nu este o gluma asa a scris angajatorul si a adusa-o la cunostinta angajatului.
multumesc anticipat

Art.283 alin.1 lit.b C.mun. .... Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie suspendare cim maria-B maria-B Buna ziua! Spuneti-mi va rog, daca o decizie de suspendare a CIM poate fi contestata după trecerea termenului de 30 de zlie de la emiterea acesteia, si ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris bibipopescu bibipopescu Buna ziua!Este adevarat ca pentru avertisment scris nu mai trebuie cercetare disciplinara? Multumesc (vezi toată discuția)