Buna ziua. Am o intrebare. O persoana a savarsit o infractiune de talharie si a fost condamnat cu suspendare si i s-a dat un termen de incercare de 5 ani. In interiorul acelui termen de incercare a mai savarsit o infractiune de REFUZ DE PRELEVARE A PROBELOR DE SANGE (infractiune rutiera). Ce sanse sunt pentru acea persoana sa beneficieze de suspendare in cazul celei de-a doua infractiuni ?? Tinand cont de faptul ca e o infractiune usoara, care pe noul cod cred ca poate beneficia si de amanarea executarii pedepsei, are vreo sansa ? Avem de-a face cu o recidiva postcondamnatorie in aceasta situatie ? E vreo sansa sa scape cu suspendare sau se va revoca suspendarea conditionata a pedepsei anterior primite? Va multumesc!!
Dar imi permit sa mai revin cu o intrebare. In aceasta situatie, acel inculpat mai poate cere ACHITAREA, daca a recunoscut savarsirea faptei ? Renuntarea la aplicarea pedepsei (deci art. 80 NCP) banuiesc ca e exclus, amanarea executarii pedepsei (art. 82 NCP) de-asemeni este exclus. Atunci ce poate el cere intr-o astfel de situatie ? Poate cere o amenda penala ? Si daca poate solicita o amenda penala, are vreo sansa in cazul in care se accepta amenda, sa nu se adune pedepsele ? E vreo sansa sa nu faca inchisoare in acest caz? De pilda daca se cere achitarea prin prisma lipsei de pericol social , deci prin prisma art.396 alin.1 din NCPP, raportat la art.19 din Legea 255/2013 şi art.5 din Noul cod penal, e singura cale de a scapa de pedeapsa ? Multumesc!!!
E vreo sansa la amenda penala, in caz de RECIDIVA ? Stiu 100% ca in cazul unei persoane care nu era recidivista, s-a obtinut amenda penala la infractiune rutiera, chiar si cu vatamarea corporala (din culpa) a persoanei vatamate. In caz de recidiva se mai poate pleda pe marginea unei amenzi penale ? Si daca da, cum s-ar ADUNA vechea pedeapsa , cu amenda penala? Practic ar ramane doar vechea pedeapsa ?