avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibilitate de suspendare conditionata in cazul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibilitate de suspendare conditionata in cazul RECIDIVEI

Buna ziua. Am o intrebare. O persoana a savarsit o infractiune de talharie si a fost condamnat cu suspendare si i s-a dat un termen de incercare de 5 ani. In interiorul acelui termen de incercare a mai savarsit o infractiune de REFUZ DE PRELEVARE A PROBELOR DE SANGE (infractiune rutiera). Ce sanse sunt pentru acea persoana sa beneficieze de suspendare in cazul celei de-a doua infractiuni ?? Tinand cont de faptul ca e o infractiune usoara, care pe noul cod cred ca poate beneficia si de amanarea executarii pedepsei, are vreo sansa ? Avem de-a face cu o recidiva postcondamnatorie in aceasta situatie ? E vreo sansa sa scape cu suspendare sau se va revoca suspendarea conditionata a pedepsei anterior primite? Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: cezarad , utilizator 19:15, 22 Martie 2016
Banuiesc ca fost condamnat conf. vechiului c.p. daca spuneti de termen de incercare de 5 ani. Se aduna pedepsele in cazul asta.
A fost condamnat pe vechiul cod penal. Pe noul poate cere o amenda penala? sau in caz de recidiva nu se mai poate cere amenda penala ? Si daca obtine amenda penala, cum se va calcula recidiva? De-asemeni stiu ca este o Decizie a ICCJ 3/2015 care statueaza asupra modului de sanctionare a recidivei. Am citit respectiva decizie dar sincer nu am inteles mare lucru din ea.....se poate scade din pedeapsa definitiva cu care a fost condamnat pe vechiul cod ?? va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare in cazul recunoasterii vinovatiei ? cezarad cezarad Buna ziua. Intr-un dosar, un inculpat a sustras niste bunuri unui coleg de camera, in valoare de doar 1000 lei. El a fost trimis in judecata, si la primul ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare??? dd84 dd84 Buna ziua, As dori sa va adresez urmatoarele intrebari. O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost ... (vezi toată discuția)
Controverse fata de legea penala mai favorabila cezarad cezarad Imi poate spune si mie cineva care este criteriul pentru care o instanta a respins cererea de schimbare de incadrare juridica din infractiunea prevazuta de 321 ... (vezi toată discuția)