avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - renuntare, consecinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - renuntare, consecinte

Salut.Tata a decedat .eu si fratele meu am mers la notar si am dat o declaratie ca renuntam la succesiunea dupa el cu gand ca mama sa mosteneasca tot si dupa ce moare ea sa mostenim noi.Noi am dat o declarate pe propie raspundere ca ranuntam la succesiunea dupa tata .In declaratie notarul nu a specificat ca renuntam in favoarea mamei.A specificat ca renuntam la succesiunea dupa tata .Acum am inteles ca de cele 25% din cota mostenirii noastre daca s-ar continua succesiunea la ea ar beneficia rudele lui tata.Cum se prcedeaza ca sa revenim la declaratia de renunatre a succesiunii in sensul ca aceptam succesiunea?Daca nu facem succesiunea in conditile actuale,cand moare mama si deschidem succesiunea atunci beneficiem de toate bunurile care raman in urma parintilor?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
mediaset, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:33, 14 Ianuarie 2016
mostenitorul poate reveni asupra renuntarii inlauntrul termenului de acceptare a succesiunii (un an de la data deschiderii succesiunii)
si daca nu mai deschidem nicio succesiune dupa tata si vom deschide succesiunea direct dupa moartea mamei ce se intampla cu declaratia aia data la notar privind renuntarea la succesiunea dupa tata?Isi mai face efectul?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
mediaset, utilizator
declaratia isi produce efectele , daca in termen de un an de la data deschiderii succesiunii /data decesului nu reveniti asupra declaratiei de renuntare , aceasta devine definitiva si ceilalti mostenitori vor veni la succesiune
multumesc de raspuns dar totusi daca nu mai deschidem succesiune dupa tata si raman lucrurile cum e acum dupa ce maore mama si vrem sa facem succesiunea pe intreaga mostenire declaratia aia isi mai produce efectele
cine sunt ceilalti mostenitori

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu un moștenitor renunțător. ce se întâmplă în această situație? danuta01 danuta01 Suntem doi frați. Sora a renunțat la tot în timp ce trăiau părinții ( actele sunt făcute la notar, în care declara ca ea renunță la tot). Acum în ... (vezi toată discuția)