avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Taxe salarii compensatorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Taxe salarii compensatorii

va rog sa ma ajutati cu o informatie

salariile compensatorii: de la ce taxe sunt scutite?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 14 Ianuarie 2016
Pentru compensatiile acordate in conditiile contractelor colective sau individuale de munca, persoanelor concediate pentru motive care nu tin de persoana lor se datoreaza urmatoarele contributii sociale:
- contributia la sistemul asigurarilor sociale de stat (angajator si salariat);
- contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate (angajator si salariat);
- contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorata de angajator bugetului asigurarilor sociale de stat.

Se plateste si impozitul pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii irina69 irina69 daca societatea hotaraste disponibilizari colective , pentru care se acorda doua salarii compensatorii nete pe unitate, se opresc pentru aceste salarii ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii acordate la un an de la concediere Viela Viela În luna octombrie 2012 am fost concediată și nu mi s-au acordat la plecare salarii compensatorii. Am câștigat în instanță acordarea ... (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)