avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducerea personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducerea personala

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deducerea personala pentru copiii minori aflati in intretinere. Sunt casatorita, si eu si sotul lucram, avem 2 copii minori in intretinere. Dupa vechiul cod fiscal doar unul din noi, eu sau sotul, aveam dreptul la deducere, acum dupa noul cod fiscal, Legea 227/2015, art. 77, aliniatul 4, cine are dreptul la deducere? doar unul din noi sau amandoi, dupa cum precizeaza si Legea mai sus mentionata, cu referire in special la aliniatul 4 a doua fraza.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 13 Ianuarie 2016
În cazul în care o persoană este întreţinută de mai mulţi contribuabili, suma reprezentând deducerea personală se atribuie unui singur contribuabil, conform înţelegerii între părţi. Pentru copiii minori ai contribuabililor, suma reprezentând deducerea personală se atribuie fiecărui contribuabil în întreţinerea căruia/cărora se află aceştia. (art.77 alin.4 C.fisc.)

Din textul de lege se subintelege ca, ambii părinți vor putea beneficia de deducere. Insa ramane de vazut daca prin Normele de aplicare a Codului Fiscal se vor introduce prevederi suplimentare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere suplimentara carpaho carpaho Subiect: Deducere suplimentara Potrivit art. 77 din codul fiscal- potrivit careia pentru copii minori suma reprezentind deducere personala se atribuie ... (vezi toată discuția)
Deducere personala copii in intretinere daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca am inteles corect textul de lege , respectiv art.77 alin.(4) din Codul fiscal - legea nr.227/2015 si anume: in comparatie cu anii ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala jenip1 jenip1 O mamica beneficiaza de deducere ptr fiul de 22 ani student. Mama nu este recasatorita. Tatal natural, care ii plateste pensie de intretinere poate beneficia ... (vezi toată discuția)