avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probleme foarte mari cu Contractul Civil, va rog ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probleme foarte mari cu Contractul Civil, va rog ajutor!

Buna,

M-am angajat de curand la o societate comerciala. Dupa angajare mi s-a spus ca de fapt voi fi angajata de societate cu salar minim pe economie iar comisioanele sau bonusurile o sa le iau prin Contract Civil. Prima nedumerire a mea a aparut in momentul in care am citit contractul civil si am vazut ca este incheiat intre mine si o alta firma, nu cea pentru care m-am angajat, dar in momentul in care am ridicat aceasta problema mi s-a spus ca firma cu care am incheiat contractul civil este tot firma lor si sa nu imi fac probleme. Mi s-a explicat procedura prin care au fost "inregistrate" contractele civile pana acum, adica, se trimit prin posta impreuna cu declaratia 020 cu confirmare de primire, iar in momentul in care primesc confirmarea de primire sa o trimit pe fax angajatorului.
Am incercat sa adun cat mai multe informatii in ceea ce priveste acest Contract Civil intre o persoana fizica neautorizata si o sociatate comerciala si am inteles ca el a fost abrogat in 2004. In Timisoara pana in Noiembrie 2008 au mai fost inregistrate astfel de contracte.
Problema este ca acest comision eu il incasez in data de 30 a fiecare luni, dar mi s-a spus ca fara confirmarea de primire de la finante nu o sa vad nici un leu.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- daca acest contract este abrogat si nu mai poate fi inregistrat la finante ce repercursiuni ar putea avea acest fapt asupra mea. Este clar ca acea confirmare de primire a plicului nu imi ofera nici o garantie ca se va inregistra contractul;
- ce alta varianta viabila am pentru a lucra legal fara sa devin PFA;
- ce pot sa fac sa imi primesc banii, pentru ca firma cu siguranta nu ma va lua in seama daca o sa le spun ca acest contract nu are nici un temei legal;
- am inteles ca in cazul in care devin PFA si semnez un astfel de contract, societatii ii revine obligatia sa plateasca impozitul de 16% (sau 10%) conform contractului, iar eu am obligatia sa platesc CAS-ul, e adevarat?
- de ce primesc comisionul de la o firma iar eu sunt angajata cu carte de munca pe o alta firma?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 21:39, 30 Iulie 2009
Puteti sa faceti plangere la I.T.M
Multumesc pentru raspuns.

Dar nu cred ca o plangere la ITM ar fi cea mai buna solutie, in sensul ca traim in Romania,.... daca au dat mita sa li se puna stampila pe talonul masinii pentru verificare fara sa tina cont de faptul ca masina are probleme tehnice mari si ca se pune in pericol viata persoanei care o conduce, nu cred ca au nici o retinere sa rezolve cu bani si problema aceasta.
Cred ca cineva ocoleste, evita, urmareste sa scape de plata unor obligatii fiscale, iar dvs. le dati o mana de ajutor. Ce contract civil aveti, ce obligatii aveti fata de societatea respectiva ?
"Obiectul contractului este REPREZENTAREA INTERESELOR COCIETATII IN FATA POTENTIALILOR CLIENTI, realizarea de activitati de PROSPECTARE A PIETII...in conformitate cu legislatia in vigoare.".....
Obligatile mele sunt:
- "RESPECTAREA CLAUZELOR PREVAZUTE IN ANEXA LA CONTRACT CARE FACE PARTE INTEGRANTA DIN ACESTA";(O ANEXA PE CARE NU AM VAZUT-O, NU AM SEMNAT-O, NU STIU CE PREVEDE)
- "SA DECLAR VENITURILE REALIZATE DIN PREZENTUL CONTRACT";
Este un contract downloadat de pe internet, pe care l-am gasit si eu pe mai multe pagini.
Revin asupra problemei mele in speranta ca voi gasi indrumare.

Alte discuții în legătură

Contract de comision gabi1 gabi1 Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: la un contract de comision, in care comisionarul este angajat la o alta societate cu carte de munca, eu, ... (vezi toată discuția)
Impozitare picturi prin consignatie miauca miauca Se retine 10% impozit pe venitul obtinut prin vanzarea in consignatie a unor picturi facute de amatori? Se pot considera ca fiind bunuri provenite din ... (vezi toată discuția)
Infiintare site mirelle mirelle Buna seara! As avea nevoie de informatii privind infiintarea unui site. Daca stiti unde m-as putea documenta despre asta, eventual linkuri, va sunt ... (vezi toată discuția)