avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Infiintare site
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Infiintare site

Buna seara!

As avea nevoie de informatii privind infiintarea unui site. Daca stiti unde m-as putea documenta despre asta, eventual linkuri, va sunt recunoscatoare.
Situatia este cam in felul urmator: X , persoana fizica isi cumpara un domeniu si dezvolta un mic site, pe care fireste il lanseaza si il promoveaza cum poate.
Ii trebuie lui X societate si trebuie acest domeniu inregistrat si in alta parte?
Am intrat pe cateva site-uri si am urmarit regulamentele lor, si peste tot se mentioneaza aceeasi situatie: eventualele reclamatii se pot face la adresa ...(sediul firmei ...), reprezentata de ...Adica, nu am gasit nicaieri o specificatie de genul :siteul asta apartine lui popescu vasile.

Cine are idee despre legislatia in materie de internet? O baza legala, orice m-ar lamuri despre cum functioneaza. (exceptand legea dr de autor).
Mersi.
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 23:28, 14 Aprilie 2009
Daca site-ul e folosit pentru a desfasura activitati comerciale, atunci va trebuie o societate.
Presupunand ca acel site furnizeaza doar informatii gratuite de o anumita natura si ulterior, fara a vinde ceva efectiv, primeste contra-cost publicitate de la diferite firme pe siteul sau, este ceruta in acest caz conditia ca administratorul site-ului sa fie persoana juridica?
Rularea unui site de catre o persoana fizica nu presupune in momentul de fata nicio formalitate.

Veniturile pe care obtineti de pe urma site-ului din contractele incheiete cu persoane juridice intra sub regimul art. 52 din Codul Fiscal. (vedeti mai jos)

Asadar se poate si ca persoana fizica sa rulati un site cu informatii gratuite si sa aveti venituri in mod legal, dar trebuie sa apelati la un contabil pentru completarea corecta a declaratiilor de venit.

Oricum in relatia cu celelalte firme sunteti dezavantajata de faptul ca sunteti persoana fizica si ca nu puteti oferi factura.

---------------------------------
Art. 52: Retinerea la sursa a impozitului reprezentând plati anticipate pentru unele venituri din activitati independente

(1)Platitorii urmatoarelor venituri au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa, reprezentând plati anticipate, din veniturile platite:
a)venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
b)venituri din vânzarea bunurilor în regim de consignatie;
c)venituri din activitati desfasurate în baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial;
d)venituri din activitati desfasurate în baza contractelor/conventiilor civile încheiate potrivit Codului civil;
e)venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
f)venitul obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV, care nu genereaza o persoana juridica.
(2)Impozitul ce trebuie retinut se stabileste dupa cum urmeaza:
a)în cazul veniturilor prevazute la alin. (1) lit. a) - e), aplicând o cota de impunere de 10% la venitul brut;
b)în cazul veniturilor prevazute la alin. (1) lit. f), aplicând cota de impunere prevazuta pentru impozitul pe veniturile microîntreprinderilor la veniturile ce revin persoanei fizice din asociere;
(3)Impozitul ce trebuie retinut se vireaza la bugetul de stat pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei în care a fost platit venitul, cu exceptia impozitului aferent veniturilor prevazute la alin. (1) lit. f), pentru care termenul de virare este reglementat potrivit titlului IV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comision gabi1 gabi1 Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: la un contract de comision, in care comisionarul este angajat la o alta societate cu carte de munca, eu, ... (vezi toată discuția)
Stopaj sursa ionela11 ionela11 Buna ziua! Ce contributii curpinde un stopaj la sursa la finante pentru o societate comerciala?: CAS angajat, impozit pe salarii, sanatate angajat si somaj ... (vezi toată discuția)
Pfa - agent de asigurari - sistem real sau retinere la sursa? robertdrilea robertdrilea Pentru un PFA - Agent asigurari este obligatoriu ca virarea impozitului sa fie facuta prin retinere la sursa? Daca nu, care este actul normativ care iti poate ... (vezi toată discuția)