avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Noul Cod Fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Noul Cod Fiscal

Cu respect vă solicităm un răspuns, la aspectele mai jos descrise:

Având în vedere intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, am dori să ne comunicaţi dacă Contul 758.03 - Venituri din vânzarea activelor şi alte operaţii de capital, intră în categoria veniturilor care stau la baza încadrării unei societăţi, ca microintreprindere cu impozit pe venit, sau ca agent economic cu impozit pe profit, conform art. 51-53 din Legea nr. 227 din 08.09.2015, Codul Fiscal.

De asemenea dacă Contul 578.03 - Venituri din vânzarea activelor şi al altor operaţii de capital intră în calculul Cifrei de Afaceri pentru declaraţia 094, declaraţie privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile, pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent.

Rămânând în aşteptarea răspunsului dumneavoastră, vă mulţumim anticipat şi vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi stimă.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 17:29, 24 Ianuarie 2016
Conform art 47. (a) din Codul Fiscal, contul 758 intra in calcul pentru a stabili daca o firma este sau nu microintreprindere.

Daca venitul aferent contului 758 a fost purtator de TVA sau a fost scutit/neimpozabil cu drept de deducere atunci intra in calclul cifrei de afaceri aferent declaratiei 094, conform art. 322 (2) din Codul Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri declaratia 094 la pfa contawest contawest Buna seara, Va rog un sfat la completarea declaratie 094 O PFA platitoare de tva trimestrial cu tva la incasare cum completeaza declaratia 094 ,referitor ... (vezi toată discuția)
Avansuri in 094 cristinanca cristinanca am inteles ca in declaratia 094 trebuie trecute si avansurile. intrebarea mea este trebuie trecute si avansurile facturate in euro deoarece am simulat ... (vezi toată discuția)
Declaratie 094 cateldestept cateldestept In anul 2009 am fost platitor de TVA lunar.Cifra de afaceri fiind sub 100.000 euro, am depus declaratia 010 pentru deveni incepand cu 2010 platitor de TVA ... (vezi toată discuția)