avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Al doilea concediu de creștere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Al doilea concediu de creștere a copilului

Bună seara, sunt mămică unei fetițe de 1 an și 9 luni și sunt însărcinată în 4 luni jumătate. Am optat la prima sarcina sa stau 2 ani acasă cu copilul iar la finalizare primului concediu voi avea 6 luni de sarcina. Medicul mi-a zis ca am dreptul la 4 luni de concediu medical și ca nu va fi nevoie sa mă prezint la serviciu pentru o luna de zile. Întrebarea mea ar fi Cum trebuie sa procedez pentru a intra din nou în concediu de creștere a copilului? Dacă am voie sa stau tot 2 ani acasă? Și de asemenea dacă indemnizația va fi de 85% din salariul inițial sau din indemnizația primului copil? La primul concediu am avut ceva probleme pentru ca cei de la serviciu au spus ca eu se ocupa de trimiterea dosarelor și astfel am pierdut 6 luni din indemnizație. ..vreau sa mă documentez mai bine acum pentru a nu mai avea nici o problema. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:51, 15 Ianuarie 2016
1. - Dupa ce se termina primul concediu crestere copil (CCC1) va trebui sa reluati activitatea.
- Cu data cu care reluati activitatea puteti prezenta certificat medical pentru concediu de maternitate (daca este cazul) sau alt certificat medical.

2. Dupa terminarea concediului de maternitate puteti solicita CCC2 si procedatimla fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

3. - Indemnizatia pentru CCC se va recalcula, 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii (inclusiv luna nasterii)
- In aceste venituri intra indemnizatia pentru CCC1, eventuale salarii, indemnizatiile pentru concediu medical (inclusiv concediul de maternitate).
- Indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate indemnizatie crestere al 2-lea copil mimimedia mimimedia In data de 20 iunie 2016 copilul face 2 ani, deci ar trebui sa reiau activitatea pe 20 mai 2016. Sunt insarcinata si voi naste pe 31 iulie 2016. Voi face ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie al doilea copil Patience Patience Buna ziua, In momentul de fata sunt in CCC, care se va termina in 6 februarie 2015. Sunt insarcinata cu al dopilea copil si al vrea sa stiu cum se va ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)