avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intocmire nir pfa productie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intocmire nir pfa productie

buna ziua,pentru PFA cu domeniul de activitate productie mobila de intocmeste nir si raport de productie sau nu este obligatoriu ? in acest caz cum se determina cheltuielile aferente veniturilor cf. cod fiscal ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: eleni16 , utilizator 12:35, 15 Ianuarie 2016
Se intocmeste nir la achizitiile cu factura pe pfa. Si raportul de productie.
In registrul jurnal de incasari si plati treceti valorile de la toate achizitiile conform documentelor doveditoarea ale platilor (nu din facturi) si valorile corespunzatoare incasarilor.
Aveti in vedere ca sa nu cumva sa aveti in anul fiscal un tip de cheltuiala care e deductibila limitat. De exemplu daca cumva pentru interesul afacerii folositi un auto cu contract de comodat, cheltuielile cu carburantul dar si cu reparatiile, impozitul, revizia tehnica, itp-ul pot fi deduse 50%. Astfel de valori cospunzatoarea cheltuielilor deductibile limitat, le treceti la intreaga valoare din documentul de plata in rjip dar cand veti face calculul pentru a completa d200, se iau in calcul doar in procentul admis in codul fiscal pentru a fi deductibil.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2016
george-neagu, moderator
multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)
Asistent in asig de brokeraj/registrul-jurnal de incasari si plati Caddy23 Caddy23 buna, Cu modificare codului fiscal 2016, ca si asistent in brokeraj de asigurari eram nevoit sa ma inregistrez la finante , am intrat in categoria profesiilor ... (vezi toată discuția)