Buna ziua,acum cateva zile am postat acest subiect :
,,Buna dimineata,in noaptea trecuta ma deplasam cu sotia pana la socrii mei.
Inainte de a ajunge la destinatie,trebuie sa specific ca ea conducea,am oprit la un peco pentru a alimenta.Am alimentat,timp in care ea a intrat pana la toaleta.Intre timp o alta masina sosi pentru a alimenta si dat fiindca era o singura pompa,am trecut eu la volan si am mutat masina 5-6 metri tot in interiorul benzinariei pe partea dreapta.Ca un facut ,chiar in acel moment un politist de la politia comunala imi cere actele si ma pune sa suflu cu alcooltestul.Am incercat sa-i explic situatia,dar nici nu a vrut sa auda,motivand ca nu aveam dreptul de a conduce autovehicule cu alcoolemia care o aveam 0,45.
El era singur in masina,m-a suit si pe mine in spate,mi-a pus catusele si m-a dus la spital pentru a-mi recolta analize in vederea stabilirii alcoolemiei.Mi s-au recoltat 2 probe de sange,dupa care ne-am intors la postul de politie.
A scris de mana un singur proces verbal pe o coala A4 in care a descris faptele...spunand ca am condus pe un drum public...urmand ca maine sa-i ia o declaratie si sotiei mele.
Mi-a retinut permisul,eu avand toate categoriile,din asta traiam.
Ce-as putea face in situatia data,tot el spunand ca poate dura luni de zile ,chiar si un an pana ce va da o solutie un procuror de la parchet,daca am inteles eu bine.Eu nu am nimic la mana decat dovada fara drept de circulatie,pentru care m-a pus sa semnez.PV-ul completat de el si semnat si de mine a ramas la el.;;
A doua zi ,sotia a mers si a declarat intru totul asa cum s-a intamplat.
Intre timp mi-au iesit analizele la sange, prima 0.85 iar a doua 0.70.
Am inteles ca este la latitudinea procurorului daca incepe sau nu urmarirea penala,cel putin asa mi-a zis politistul.Cat poate dura pana voi sti concret de care parte ma aflu,si va rog ,din experienta dv,care sunt sansele sa mi se dea neinceperea urmaririi penale.
Va multumesc.