avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preot angajat la cumul- zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preot angajat la cumul- zile concediu de odihna

Am urmatoarea problema la o scoala. Preotul este incadrat la cumul, avand 9 ore in incadrare(0,50 norma). Conform normelor metodologice nr. 34.232/9.06.1998 la punctul 8.este prevazut " Cadrele didactice in activitate care indeplinesc prin cumul o norma sau o fractiune de norma in invatamant, au dreptul la concediul de odihna platit numai pentru functia de baza". Preotul sustine sa i se plateasca concediu de odihna si sporul de vechime. Dar el are functia de baza la parohia sa.
La pct. 9 Cadrele didactice pensionate incadrate cu jumatate de norma sau cu norma intreaga, in baza unui contract de munca pe durata determinata si care cumuleaza pensia cu salariul, in conditiile legii, beneficiaza de dreptul la concediu de odihna in aceleasi conditii cu salariatii incadrati cu contract de munca pe durata nedeterminata din acea unitate, proportional cu timpul lucrat in anul scolar, respectiv universitar.
Eu zic ca nu are dreptul la concediu de odihna platit de catre scoala, dar as vrea si un punct de vedere din partea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 14:57, 4 August 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Parerea mea este ca prevederea de la pct. 8 se refera la cumulul a 2 norme si/sau fractiuni, in cadrul invatamantului. Fiind angajat la dvs, beneficiaza de prevederile Codului Muncii,
Art. 103.
(1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Ca urmare, va beneficia de concediu de odihna proportional cu perioada efectiv lucrata, iar plata va fi corespunzatoare salariului avut la dvs.
HOTÃRÂRE Nr. 250 din 8 mai 1992
privind concediul de odihna şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publica, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare

ART. 3
(1) Salariaţii care îndeplinesc prin cumul, pe lângă funcţia de baza, cu o normă întreaga, o altă funcţie, au dreptul la concediul de odihna plătit numai de la unitatea în care au funcţia de baza. Unitatea în care salariaţii cumulează le va acorda, la cerere, un concediu fără plata pentru zilele de concediu de odihna primite de la cealaltă unitate.
(2) Salariaţii care sunt încadraţi cu jumătate de norma la două unităţi au dreptul la concediu de odihna la ambele unităţi, proporţional cu timpul lucrat.
(3) Salariaţii care cumulează, la unităţi diferite, fracţiuni de norma care depăşesc o normă întreaga, îşi aleg unităţile de la care beneficiază de concediu de odihna, în aşa fel încât drepturile cuvenite potrivit acestuia sa nu depăşească pe cele cuvenite salariaţilor încadraţi cu o normă întreaga.

Hotararea 250/1992 nu mai este in vigoare , ea deriva din Legea nr.6/1992
Hotararea 250/1992 nu mai este in vigoare , ea deriva din Legea nr.6/1992


In sustinerea afirmatiei, puteti sa-mi spuneti data si actul normativ care a abrogat-o?

Alte discuții în legătură

Plată concediu de odihnă ? cain2k cain2k Bună seara, Luna aceasta, un coleg din departament nu a primit drepturile salariale din luna iulie, pe motiv că mai este angajat pe baza unui contract de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)
C odihna divele divele salaritat angajat cu cumul la o institutie bugetara, poate beneficia de concediu de odihna la institutia unde face cumulul ? (vezi toată discuția)