avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plată concediu de odihnă ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plată concediu de odihnă ?

Bună seara,

Luna aceasta, un coleg din departament nu a primit drepturile salariale din luna iulie, pe motiv că mai este angajat pe baza unui contract de muncă pe perioadă nedeterminată, în alt domeniu. Dl jurist i-a povestit că în urma unei ordonanțe din decembrie 2016, se dau drepturile salariale doar unde angajatul are "baza".
În situația lui sunt mai mulți colegi, ce au două contracte de muncă, cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată. Precizez că un contract de muncă este la o instituție artistică, iar cealaltă în învățământ.

În anii precedenți, colegii care aveau 2 contracte de muncă au primit drepturile salariale de la ambele instituții în această perioadă, anul acesta a intervenit modificarea, fără o notificare scrisă.

Ce se poate face in această situație ?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2017
cain2k, utilizator
Cel mai recent răspuns: cain2k , utilizator 18:16, 9 Mai 2020
Imi pare rau, dar eu nu am gasit aici: [ link extern ]
nicio ordonanta din decembrie 2016 cu acest subiect
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2017
emil6702, utilizator
Mulțumesc,

Cred că este vorba de HG 411/ 2016, ce face referire la HG 250/ 1992. În urma unor discuții cu alte persoane, mi s-a spus că fiecare CIM are obligațiile și prevederile sale. În aceeași instituție unele persoane care au declarat că au bază acolo, au primit banii, cu mențiunea că trebuie să aducă un document de la celălalt angajator, conform căruia nu au primit banii de concediu de la aceștia...

În aceste condiții, pe ce bază a decis Universitatea să nu mai aloce drepturile salariale ?

Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 411/2016 a abrogat art.5 din HG 250/1992 care avea urmatorul continut :
(1) Salariaţii care au lipsit de la serviciu intregul an calendaristic, fiind în concediu medical sau în concedii fără plata acordate potrivit art. 25 alin. (3), nu au dreptul la concediul de odihnă pentru acel an.
(2) În cazul în care perioadele de concedii medicale şi de concedii fără plata prevăzute la art. 25 alin. (3), insumate, au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au intins pe 2 sau mai mulţi ani calendaristici consecutivi, salariaţii au dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat în anul reinceperii activităţii, în măsura în care nu a fost efectuat în anul în care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru motivele prevăzute la alin. (1).

Asadar, acel jurist nu are dreptate cu privire la actul normativ din 2016.
Domnule, HG 411 e din iunie 2016 nu din decembrie, si nici nu e OG, ar fi bine alta data sa aveti mila si de timpul nostru pierdut aiurea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Cornel Vasile:

Mulțumesc, aceeași HG am găsit și eu. Nu știu pe ce bază nu i-au dat drepturile salariale, probabil va trebui să ajungă în instanță ...

@emil:

Îmi cer scuze, nefiind eu cel în cauză, nu am avut toate datele. Probabil în decembrie a aflat juristul de HG. Oricum, din câte de pare, dl jurist se bazează pe HG din 1992, Codul muncii actual nu-l stăpânește ...

Mulțumesc pentru implicare!

Alte discuții în legătură

Preot angajat la cumul- zile concediu de odihna scoalahomocea scoalahomocea Am urmatoarea problema la o scoala. Preotul este incadrat la cumul, avand 9 ore in incadrare(0,50 norma). Conform normelor metodologice nr. 34.232/9.06.1998 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cf hg 250/1992 Camelia Bianca Camelia Bianca Buna ziua, Va rog frumos daca poate sa-mi raspunda cineva la urmatoarea dilema: O persoana angajata intr-o institutie publica, este nominalizata in echipa de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la cumul mic57 mic57 Am un CIM cu jumatate de norma, in cumul. Angajatorul nu vrea sa-mi acorde concediu de odihna platit pe motiv ca acesta se acorda numai la functia de baza. ... (vezi toată discuția)