Buna ziua !
Am efectuat stagiul militar la 01770 unitate de munca Ramnicu Valcea .Vreau sa stiu daca perioada cat am lucrat poate fi considerata vechime in munca pentru iesirea la pensie ! Multumesc !
Armata este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta si de invaliditate.
Nu intra in calculul pensiei anticipate sau anticipate partiale.
Art.20 alin.2 din Legea nr.3/1977 : Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece: a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
...
Legea nr.3/1997 a fost abrogata la data de 01.04.2001 de Legea nr.19/2000 ... asadar, perioada stagiului militar efectuat pana la 01.04.2011 constituie vechime in munca.
Legea nr.19/2000 a fost abrogata de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care prevede:
art.49
(1) În sistemul public de pensii se asimileazã stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
...
c) a satisfãcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilitã, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
....