avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime in munca

Buna ziua !
Am efectuat stagiul militar la 01770 unitate de munca Ramnicu Valcea .Vreau sa stiu daca perioada cat am lucrat poate fi considerata vechime in munca pentru iesirea la pensie ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 16 Ianuarie 2016
Armata este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta si de invaliditate.
Nu intra in calculul pensiei anticipate sau anticipate partiale.
Art.20 alin.2 din Legea nr.3/1977 : Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece:
a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
...

Legea nr.3/1997 a fost abrogata la data de 01.04.2001 de Legea nr.19/2000 ... asadar, perioada stagiului militar efectuat pana la 01.04.2011 constituie vechime in munca.

Legea nr.19/2000 a fost abrogata de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care prevede:
art.49
(1) În sistemul public de pensii se asimileazã stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
...
c) a satisfãcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilitã, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca armata se calculeaza la vechimea in munca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Efectuarea stagiului militar in economia nationala IOANBIRLEA IOANBIRLEA am efectuat stagiul militar efectuand activitatati in economia nationala va rog sa a-mi comunicati legea care reglemeneaza drepturile care mi se cuvin (vezi toată discuția)
Vechime in munca Mihai Nicolcioiu Mihai Nicolcioiu Buna ziua, Sunt absolvent al UPB promotia 1983, sectia Ingineri, zi (5 ani). Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca perioada studiilor ... (vezi toată discuția)