avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... drepturi la pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

drepturi la pensie militara

Buna ziua,
In anul 1982 am lucrat 2 luni,in anul 1983 am lucrat 2 luni,in anul 1984 am lucrat 3 luni. Din anul 1985-1988 am urmat cursurile unei scoli militare.Din 1988 si pina in prezent, lucrez in cadrul aceleeasi unitati, considerate grupa a 2 de munca, mai nou conditii speciale.
Din anexa 5 rezulta ca cei nascuti in octombrie 1966 pot iesi la pensie la 57 ani si 6 luni.Corobaorat cu Legea 223/2015 mi se reduce varsta de pensionare cu 13 ani.Acum am 49 ani si 2 luni, vechime efectiva ca si cadru am 27 ani si 4 luni.
Intrebarea mea este daca pot iesi la pensie si daca pot beneficia de prevederile art.20 din anexa 7 a Legii 284/2010.
Mai am si alte drepturi?
P.S. UN coleg a iesit la pensie pentru limita de varsta dar nu a luat nici un ajutor.Nu avea dreptul sau nu l-a primit pentru ca nu l-a cerut:(

Alte discuții în legătură

Refuz pensionare anticipatã parþialã allexis_dan allexis_dan Bună ziua, v-aş ruga dacă mă puteţi ajuta în următoarea problemă: am depus dosarul de pensionare anticipată parţială în următoarele condiţii: - ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua O femeie nascuta in 1966, februarie. cu 10 ani de munca grupa I si 13 ani de grupa II cand iese legal la pensie? Lucreaza din 1984. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie pentru femei cu 5 copii gutersergiu gutersergiu Buna ziua o femeie nascută in 1996 care a lucrat din 1982 de la vârsta de 16 ani , cumulând 35 ani de cotizație la fondul de pensii când poate solicita ... (vezi toată discuția)