avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Copil (elev) cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Copil (elev) cu handicap

am un baiat in clasa a 7 a si este incadrat in gradul de handicap grav cu insotitor, urca greu scarile si au trebuie sa ii duc geanta. Directoarea scolii nu ma lasa sa intru in scoala pe motiv ca nu sunt ingrijitorul personal. Am optat pentru indemnizatie nu pentru insotitor personal. Calitatea de perinte nu primeaza?
Cat trebuie sa stau cu el in scoala? Baiatul se deplaseaza nu are nevoie de sustinere, are nevoie de ajutor doar la urcarea treptelor. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Permis de conducere - compatibil cu pensia de invaliditate gradul i? aly_yoana aly_yoana Un cetatean are indemnizatie de handicap grad 1, pensie de invaliditate grad 1, cu indemnizatie de insotitor, si permis de conducere. Are dreptul sa circule cu ... (vezi toată discuția)
Certificat de handicap bari nina bari nina Buna seara ,baiatul meu in virsta de 36 ani a obtinut certificat de handicap gradul 1 grav cu insotitor pina in 2005 iar dupa aceea din 2006 nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)