avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In caz de angajare persoana handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In caz de angajare persoana handicap

Va salut! Am 37 de ani si handicap gradul I definitiv. Beneficiez de urmatoarele:
- pensie urmas (mama decedata);
- indemnizatie handicap;
- indemnizatie insotitor.

As dori sa stiu, in cazul teoretic in care m-as angaja sa lucrez la domiciliu pe calculator, ce beneficii s-ar anula din cele enumerate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: viomusicstudio , utilizator 20:07, 17 Ianuarie 2016

Potrivit art.118 din Legea 263/2010:
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).

Niciun text de lege nu interzice cumulul indemnizatiei de handicap cu alte venituri.

Dreptul la angajarea unui asistent personal sau acordarea indemnizaţiei lunare nu poate fi cumulat cu dreptul la acordarea indemnizaţiei pentru însoţitor prevăzute la art. 77 din Legea nr. 263/2010.
In textul de lege pe care l-ati citat se specifica doar gradul III? La gradul I care e situatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot avea un loc de munca daca sunt pensionat? ContSters163452 ContSters163452 Sunt pensionat pe caz de handicap accentuat (Legea 263, art.59) si doresc sa stiu daca mai am drept de munca si in ce conditii. (vezi toată discuția)
Buna ziua. care sunt cosecintele daca lucrez cu contract de munca, ... Mary.... Mary.... Buna ziua. Care sunt cosecintele daca lucrez cu contract de munca, avand indemnizatie de invaliditate gr 2 accentuat? Am cautat legea, dar nu stiu care e! (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)