avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere raspuns la intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere raspuns la intampinare

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns: care este data maximă în care pot depune răspunsul la notificare avand in vedere ca am primit notificarea pe 15. 01.2016?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters378888 , utilizator 20:49, 18 Ianuarie 2016
katinik a scris:

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns: care este data maximă în care pot depune răspunsul la notificare avand in vedere ca am primit notificarea pe 15. 01.2016?

Multumesc


scuze, textul trebuia sa fie urmatorul:
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns: care este data maximă în care pot depune răspunsul la INTAMPINARE avand in vedere ca am primit INTAMPINAREA pe 15. 01.2016?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
ContSters378888, utilizator
Cat este termenul ?
10 zile ?
Codul de procedura civila
art. 201 Fixarea primului termen de judecata
(1) Judecatorul, de indata ce constata ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata, dispune, prin rezolutie, comunicarea acesteia catre parat, punandu-i-se in vedere ca are obligatia de a depune intampinare, sub sanctiunea prevazuta de lege, care va fi indicata expres, in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata, in conditiile art. 165.
(2) Intampinarea se comunica de indata reclamantului, care este obligat sa depuna raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare. Paratul va lua cunostinta de raspunsul la intampinare de la dosarul cauzei.
(3) In termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(4) In cazul in care paratul nu a depus intampinare in termenul prevazut la alin. (1) sau, dupa caz, reclamantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul prevazut la alin. (2), la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor.
(5) In procesele urgente, termenele prevazute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecator in functie de circumstantele cauzei.
(6) In cazul in care paratul domiciliaza in strainatate, judecatorul va fixa un termen mai indelungat, rezonabil, in raport cu imprejurarile cauzei. Citarea se va face cu respectarea dispozitiilor art. 156.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da zece zile scrie pe comunicare, dar zile calendaristice sau lucratoare?
Mulțumesc.
Intre timp vi s-a mai dat un raspuns.

In mod normal ultima zi ar fi 26/01

Intrebarea mea si raspunsul D-nei Pintea:

Termenele fixate de instanta pentru intampinare,apel, sau raspuns la intampinare este in zile:
1)-Calendaristice
2)-Lucratoare



În limbaj popular li se spune zile calendaristice. Corect spus, ele sunt zile libere. În calculul unui astfel de termen nu intră ziua în care începe termenul şi ziua în care se sfârşeşte acesta. De exemplu, un termen de trei zile care începe să curgă în data de întâi se sfârşeşte la finalul zilei de cinci a lunii respective. Între întâi şi cinci avem trei zile.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)
Care este termenul in care se raspunde la intampinare? ramos57 ramos57 Buna ziua, Care este termenul legal de a raspunde la intampinare si care este baza legala. Cu stima, (vezi toată discuția)
Termene proceduri petre_marian petre_marian buna ziua.as dori sa stiu care este durata de timp de la depunerea cererii de judecata si pana la citarea partilor. Iar in legatura cu art. 238 n c p c ... (vezi toată discuția)