avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mod de calcul salariu la o institutie bugetara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mod de calcul salariu la o institutie bugetara

Sunt angajat la o institutie bugetara de cultura (Opera Nationala), deci platit prin intermediul legii 284/2010 banuiesc (ca nu stiu sa fie alta mai recenta) si nu sunt lamurit cum mi se calculeaza salariul.
In lege se precizeaza la Art. 10. - (1) Salariile de bază, soldele/salariile de functie si indemnizatiile lunare de încadrare se stabilesc prin înmultirea coeficientilor de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare cu valoarea de referintă. Iar aceasta valoare, se specifica a fi 600 de ron, in acelasi articol dar la alineatul (4).
Pe fluturasul meu de salariu este indicata clasa de salariza 65, care are ca si coeficient de ierarhizare 4,86. Pai daca inmultesc 4,86 cu 600 rezulta o suma (2916 ron) mult mai mare decat orice salariu pe care il are cineva in institutia in cauza.
Imi scapa mie ceva?? Exista vreo lege care anuleaza acest mod de calcul al salariului?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:17, 20 Ianuarie 2016
Coeficientii din legea 284/2010 nu s-au aplicat niciodata de la intrarea ei in vigoare (aplicarea lor a fost suspendata de la an la an prin legi speciale), salarizarea facandu-se prin raportare la vechile acte normative de dinainte de 2010, acum abrogate (logica la romani!!), si cu aplicarea unor majorari salariale din cand in cand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legea salatrizarii personalului din institutiile de cultura nelustirb nelustirb care este legea care se aplica pentru salarizarea personalului dibn institutiile de cultura la momentul actual si grilele dupa care se stabilesc salariile dar ... (vezi toată discuția)
Ce este coeficient de salarizare? ce este clasa de salarizare?convertibilitate? gusterita gusterita dupa noua lege a salarizarii cum este de exemplu clasa 50 ? ce coeficient ii corespunde? ce valoare are conform legii de salarizare clasa 50 in administratie? (vezi toată discuția)
Salariu de referinta 600 ron sexu sexu :sorry:poi e normal si legal oug 103./2013 in care guvernul spune ca si anul acesta salarul de referinta va ramine la 600 ron in conditiile in care ar trebui ... (vezi toată discuția)