avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PRELUNGIRE CRESTERE COPIL 3-7 ANI
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PRELUNGIRE CRESTERE COPIL 3-7 ANI

Buna ziua sunt in prelungire crestere copil de la 2 la 3 ani si vreau sa incep munca,dar fiul meu este incadrat cu handicap si vreau sa va intreb daca poate ramane sotul in prelungire de la 3-7 ani mentionez ca el este cadru militar.prelungirea imi expira pe 05.04.2016 cand poate depune sotul actele.
Cel mai recent răspuns: Thy77 , utilizator 15:04, 13 Iunie 2017
1. - Nu e vorba de o prelungire a conecdioului crestere copil (CCC) ci de acordarea unui concediu pentru ingrijirea copilului intre 3 - 7 ani.
- Acest concediu poate fi solicitat si de tatal copilului dar vedeti ca indemmnizatia este de numai 450 lei.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:

a) in continuarea concediului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a);

b) oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nasterii copilului;

c) oricand, incepand cu implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se incadreaza in conditiile prevazute la lit. a) si b), dar care in ultimele 12 luni inainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului
sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) si (6).

(2) Pe perioada concediului prevazut la alin.(1) se acorda o indemnizatie lunara la nivelul de 0,9 ISR.

(3) Concediul pentru cresterea copilului, prevazut la alin. (1), se acorda pe baza de cerere de catre angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana indreptatita.
...
Cum ai rezolvat?ma interesează si pe mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil cu handicap mediu liveomars liveomars Buna ziua, Am fost in CCC pana la 3 ani copilul avand handicap grad mediu.Am avut aceeasi indemnizatie timp de 3 ani,iar in anul 3 am mai avut si un ajutor ... (vezi toată discuția)
Prelungire indemnizatie copil dumitru1984 dumitru1984 Buna ziua copilul meu face 3 ani in mai anul viitor si vreau sa prelungesc perioada cu inca un an are astm bronsic sotia beneficiaza de aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil cu handicap de la 3 la 7ani nicoleta_monica nicoleta_monica Buna ziua Ma numesc Nico,si doresc sa stiu cat este indemnizația pt cresterea copilului cu handicap de la 3la 7ani. Datorita problemelor de sanatate,se ... (vezi toată discuția)