avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie umanitara
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie umanitara

Detin o asociatie umanitara pentru fiul meu cu handicap.
O persoana cu 2 copii care au frad de handicap m-a rugat sa-i deschid un cont separat pentru a strange bani cu ajutorul formularelor 230.
Este posibil? Cum se va reflecta in contabilitate? Cum voi putea sa-i restitui suma stransa in acel cont? Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:47, 10 Aprilie 2016
Da, se poate. Mergeti la banca si intrebati ce acte sa depuneti la ei.
Banii ii dati pe baza unui contract de sponsorizare in urma cererii pe care sa o depuna reprezentantii copiilor si a actelor doveditoare. Dar aveti in vedere si anuntati si parintii copiilor ca banii din 2% vin cam tarziu in contul ong virati de la trezorerie. Poate fi sfarsitul anului sau chiar inceputul anului viitor.
Asociatia poate deschide diferite conturi la diferite banci, si prin acest mecanism sa stie care bani pentru ce proiect sa beneficiar vin din mecanismul 2%. COntractul ar trebui sa fie unul de donatie cu sarcina (de a cheltui banii pt anumite destinatii), nu contract de sponsorizare, ca institutia sponsorizarii e specifica altor categorii, nu unui ONG care da ajutoare unor persoane in nevoie.... Daca suma nu depaseste 25000 lei contractul de donatie nu trebuie sa imbrace forma autentica. Si de fapt initial se face contract de promisiune de donatie, ca donatia fiind contract real intra in vigoare de fapt numai la predarea efectiva a obiectulu ei - adica atunci cand ii virati sau dati numerar banii veniti in cont....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contract de sponsorizare simona ch simona ch O asociatie s-a implicat intr-o actiune caritabila si a obtinut bani din sponsorizari. Acesti bani au fost folositi in scopul pentru care au fost stransi, dar ... (vezi toată discuția)
Redirectionare impozit 2%, din impozit peroane fizice si 20% din impozitul pe profit a persoanelor juridice andreeeana andreeeana Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati!!! O persoana fizica, adulta, cu handicap accentuat, are voie sa primeasca donatii, redirectionarea impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Donatii catre ong LifeRider LifeRider Buna ziua, Din cate stiu, pentru donatiile in bani din partea persoanelor fizice este necesara incheierea unui contract. Imi puteti spune care este regimul ... (vezi toată discuția)