Buna ziua,
vreau sa intreb colegii consilieri daca sunt inscrisi in vreun Colegiu si platesc cotizatia la zi?
Eu am platit o vreme insa fiind functionar public nu mi s-a decontat nimic, ni s-a interzis categoric utilizarea altor stampile si tinerea evidentei litigiilor in Registrele tipizate pe care le-am primit de la Colegiu, in consecinta n-am avut nici un beneficiu de pe urma acestei inscrieri, dimpotriva am achitat la cotizatii ...in val. de 150 Ron lunar de m-am plictisit.
Unele instante mai faceau figuri ca de ce nu avem roba, altele ziceau ca ne credem avocati daca le purtam, nicicum nu era bine.Acum am facut o pauza de aproape 3 ani si nu mai stiu exact ce se intampla.Voi incepe probabil in curand o colaborare cu o SRL si pana atunci as vrea sa stiu cum stau lucrurile cu colegiile astea si daca trebuie iar sa platesc cotizatii ca sa-mi pot exercita profesia (ca astia m-au suspendat la TABLOU daca n-am mai platit), ca se pare ca unii tin cont de statut, altii nu prea.
Astept raspunsuri de la voi, in special de la cei care sunt in situatia mea sau nici macar inscrisi in vreun Colegiu si practica meserie fara nici o treba. Au intimpinat greutati, ce se poate intampla.
Va multumesc anticipat tuturor.
Stimata colega!
sunt membra in cadrul Colegiului Consilierilor Juridici din Romania,iar cotizatia pe care o platesc este de 15 Ron.Privitor la roba, este adevarat, conform statului ,suntem obligati sa purtam roba in instanta.Greutati nu am intampinat, asa ca va doresc si dvs. mult succes!
Sunt consilier juridic de... prea multi ani si nu am platit, nu platesc si nu voi plati prea curand cotizatie CCJR.
Evident, nu sunt inscrisa in CCJR si pana nu vom avea o lege, nu un... pretext doar pentru a strange bani, nici nu ma voi inscrie.
Oricum, suntem chit: eu n-am pierdut nimic, CCJR n-a pierdut nimic!
Aveti dreptate CCJR este doar un pretext de a strange bani.Din pacate eu sunt inscrisa si platesc cotizatie dar stau si ma intreb pentru ce?? Tot astept sa faca si ei ceva pentru noi .I n afara de a aduna cotizatia nu au nici o alta activitate. Pacat ca in Parlament sunt multi juristi , ori sunt incompetenti ori dorm pe acolo. Chiar si mediatorii o sa sa fie inaintea juristilor ,vin tare din spate.Cei din urma vor fi cei dintai iar juristi care au fost fruntea au ajuns codasii .Pacat.