avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solicit îndrumare pentru clarificarea unei situatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solicit îndrumare pentru clarificarea unei situatii ce tine de salarizare, ca bugetar


Mi-am început activitatea profesională, la data de 31.10.1994, fiind angajată la un Spital municipal, ca soră medicală debutantă repartizată la un Dispensar urban.
Până la data de 18.10.1999, am fost salariata unitătii spitalicesti iar de la această dată conform dispozitiilor ce au reglementat înfintarea Cabinetelor medicale individuale am fost preluată de aceasta unitate nou infintată si pentru care am lucrat până la data de 31.12.2000, dată la care mi s-a comunicat că a incetat contractul de muncă, la expirarea termenului conform art. 129 din Codul Muncii.
Incepând cu data de 13.03.2001, m-am reangajat la aceeasi unitate spitalicească, ca asistent medical si am fost repartizată la un Dispensar Scolar, al unei Scoli speciale de orbi. Incepînd cu data de 01.09.2001, am lucrat efectiv în unitatea spitalicească, în sectii de specialitate iar la data de 01.04.2007, mi-a fost suspendat contractul individual de muncă, conform art.51 lit.a din C.M. întrucât am dat nastere celui de-al doilea copil.
Mi-am reluat activitatea la data de 01.01.2009 cu acelasi salariu de bază de 676 lei iar în perioada ce a urmat pânâ în prezent am beneficiat de cateva majorări de salariu, în baza unor dispozitii emise de conducerea unitătii dar care nu au condus la o crestere salarială de natură a fi mult în urma unui angajat al aceeasi unităti spitalicesti, de aceiasi specialitate si vechime.
Am formulat cereri la conducerea actuală a unitătii aducând la cunostiintă situatia mea salarială si mi s-a comunicat că vinovat de faptul că nu am un salariu egal cu al colegilor cu aceiasi vechime, specialitate si volum de muncă se face managerul unitătii ce se afla la conducere, la data de 01.01.2009 când eu am revenit din concediul de crestere copil.
Sunt indignată de faptul că în prezent la muncă egală, aceiasi vechime si specialitate colegii mei primesc un salariu cu 400 lei mai mult ca mine dar si că ultimii angajati în anii 2014 - 2015 primesc un salariu mult mai mare fata de mine având o vechime mult mai mică.
Vă rog să mă îndrumati ce e de facut în situatia mea, cui trebuie să mă adresez pentru a obtine un câstig de cauză.
Vă multumesc.

Alte discuții în legătură

Mă poate lămuri cineva, de ce eu nu i-au același salariu lunar ca ceilalti colegii, cu aceiași vechime stoica42 stoica42 M-am încadrat în muncă, la data de 31.10.1994, ca soră medicală debutatntă, la o circă medicală și conform datelor înscrise în cartea de muncă am ... (vezi toată discuția)
Salariu Irinelpp Irinelpp Hristos a inviat! In luna decembrie am avut salariu net 1000 RON la un salariu de 672 RON. Prin taierea sporului de tinuta si de hrana dar prin introducerea ... (vezi toată discuția)
Fisa postului NCHIR NCHIR Avand in vedere ca in unitatiile sanitare exista doua categorii de asistenti medicali(studi medii si studii superioare) cu retributie salariala diferita dar cu ... (vezi toată discuția)